У тернопільському музеї показали речі добровольців з передової (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 12.03.2021

У музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини сьогодні, 12 березня, відкрили виставку «Україна – понад усе».

Експозиція присвячена Дню українського добровольця, який відзначають 14 березня. Саме в той день перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

На виставці представили експонати, що безпосередньо пов’язані з участю добровольчих підрозділів у російсько-українській війні з 2014 року, а також роботи мисткині Світлани Логуш «Воєнні замальовки» та картини 9-річної Злати Мізюк з Центру дитячої творчості «Дивотворчик».

– 14 березня ми вшановуємо подвиг тих, людей, які добровільно пішли з Майдану і не тільки, аби зупинити російську агресію та захистити українські національні інтереси. Заслуга добровольців дуже велика. На той час наша армія була у плачевному стані. Тодішня влада на чолі з Януковичем зробила практично все для того, щоб в нас не було своєї армії, правоохоронних органів. Саме добровольці не дали можливості агресору проснутися вглиб України, зазначив директор комунальної установи Тернопільської облради «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» Євген Філь.

Екскурсію для усіх присутніх провів доброволець, працівник музею Ігор Войцехівський.

– Свого часу я брав участь в бойових діях. На жаль, сім років йде війна, але, незважаючи на всі негаразди, вона робить нас мужніми, сильними, здатними захищати та розбудовувати свою державу, дбати про майбутнє нащадків, наголосив Ігор Войцехівський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.