Юні тернопільські лижники сьогодні злітали в повітря (фото, відео)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 24.02.2021

Сьогодні у тернопільському гірськолижному комплексі «Savych_Park» відбувся турнір міста з лижного фрістайлу в розділі могул.

Свої вміння продемонстрували 83 вихованці дитячо-юнацької спортивної школи «Екстрім».

Різні вікові категорії учасників по черзі пройшли трасу, оминаючи розташовані на ній перешкоди. Після чого частина лижників виконали стрибки з трампліна.

Організатори заходу кажуть, що такі змагання проводять кожного року. Їхня мета – відібрати тих, хто представить Тернопіль на всеукраїнському рівні.                                                        

– Це змагання проводить управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради. Ми готуємося до нього починаючи з вересня: силова, кросова, батутна і гімнастична підготовка. Відповідно, взимку ми встаємо на лижі і працюємо суто над лижною підготовкою, розповідає старший тренер з лижного фрістайлу СДЮСШ «Екстрім» Оксана Щербанюк. – Мета змагань – визначити кращих діток. Наприкінці цього тижня також буде проходити чемпіонат області і вже після його результатів будемо формувати склад збірної області на участь в чемпіонаті України.

Призери турніру нагороджені медалями та грамотами управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради.

Своїми емоціями з «Сорокою» поділилися й саму учасники змагань.

– Я катаюся вже два роки. Мені подобаються лижі і ролики, – розповідає 7-річна Софія.

 Сьогодні дівчинка посіла перше місце у своїй віковій категорії.  

–Коли я дуже швидко їхала, я почала приторможувати, а потім їхати знову. Нас оцінювали за швидкістю і технікою. Я з’їхала і так і так добре, того виграла перше місце.  Я дуже рада, – каже Софія.

Ще один учасник турніру – Дмитро каже, що на лижах катається вже 4-й рік.

– Мені подобається тому, що я люблю стрибати на трамплінах. Тай загалом люблю долати траси з перешкодами, – ділиться хлопець.

Для Насті Це змагання вже 3-є тож сьогодні вона почувається, вже впевненіше, розповідає дівчинка.

– Катаюся я вже 2-й рік. Як тільки я пішла на лижі в «Savych_Park»  я відразу відчула, що це  – моє,  зізнається Настя. – Я розслабляюся, коли їду. Для мене це вже 3-і змагання, тож я почуваюся набагато впевненіше, аніж на перших.

Дмитро розповідає, його лижі захопили від першого заняття.

 – Мені тато сказав, що в нас у Тернополі  є такі заняття і мені стало цікаво.  Попробував перші рази дуже сподобалось і продовжую цим займатися вже 5 рік, – каже хлопець. Найскладніші трюки, які я виконував  це сальто, але хочу у подальшому навчитися робити корки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.