У тернопільському музеї показали особисті речі полеглих на Майдані Героїв (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  19.02.2021

«Зима, що нас змінила» – виставку з такою назвою сьогодні відкрили у Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини.

Експозиція присвячена вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні.

На стендах та оглядових вітринах представили особисті речі, світлини, документи і нагороди полеглих Героїв з Тернопільщини, а також філателістку, яка розповідає про період революційних подій в Україні взимку 2013–2014 рр.

– Цю виставку ми відкрили завдяки батькам Героїв Небесної Сотні. Адже саме вони привезли сюди речі своїх дітей – і з дитячих років, і з періоду Майдану, – розповів директор комунальної установи Тернопільської облради «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» Євген Філь.

На відкриття виставки приїхали й рідні Героїв Небесної Сотні.

– Я хочу, щоб усі присутні тут змогли зазирнути в очі цим юнакам і одному дорослому чоловіку. Це – ті люди, які дуже багато зробили для України. Я намагався переконати свого сина, щоб він зберіг життя. Я виховувався у радянські часи. Підсвідомо у людей того часу заклався страх, ми іншої держави не бачили. А вони – молоді, вони не застали цього. Я пам’ятаю коли Устим був маленький, то знайшов в мене старий значок «жовтенятка» з Іллічем. Він взяв його в руки і каже: «тату, а що то за покемон?». Я хочу, щоб молоде покоління ніколи не повернулося у «совок» й не знало, як це, коли немає свободи слова, коли доводиться стояти годинами у черзі за хлібом. Я хочу, щоб наша держава була такою, за яку боролася Небесна Сотня. Я казав Устиму: «народиш українців, виростеш їх українцями, тоді держава буде». Він відповів: «тату, якщо я звідси піду, України не стане. Тому цю пожертву треба цінувати, не злити Майдан, не продати Україну, – зазначив батько героя Небесної сотні Устима Голоднюка Володимир Голоднюк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.