Версія для друку

"Екстрим та емоції": у Тернополі провели турнір з сноубордингу (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 17.02.2021

У Тернополі пройшов турнір з сноубордингу.

За першість  вихованці спеціалізованої дитячо-юнацько спортивної школи «Екстрім» змагалися у гірськолижному комплексі «Savych_Park» .

Трасу по черзі проходили учасники молодшої та старшої вікових груп.

За словами організаторів, такі змагання проводять щороку.

– Ми організовуємо змагання практично щороку. Це потрібно для того, щоб дітки привчалися до змагальної діяльності, вони орієнтувалися що це таке і головне – аби скомплектувати команду, яка потім буде представляти Тернопіль на всеукраїнських змаганнях, – каже директор СДЮСШ «Екстрім» Тетяна Романишин. – В нас навчаються дітки різних вікових категорій. Наймолодша учасниця 2015-го року народження. Всього зареєстровано 63 учасники в дисципліні «Сноубординг».

Призери змагань нагороджені медалями та грамотами управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради.

Учасники діляться: для них сноубординг, це переш за все – екстрим та емоції.

–  Я катаюся вже два роки. Мені це подобається, бо на сноуборді можна робити круті повороти, – каже 7-річна Елеонора Медведюк.

Мама дівчинки розповідає, підготовка до змагань триває постійно.

– Ми постійно годуємося. Це змагання дозволяє показати, чого вони навчилися. Коли снігу не було, діти проходили загальну фізпідготовку. Різна вправи для всіх груп м’язів, адже тут важливо і щоб корпус працював і ножки сильні були. Для них організовують ігрові завдання і катання на пенібордах, – говорить пані Марта.

– Мені подобаються відчуття, коли їдеш. Вони прикольні, – ділиться враженнями ще один учасник 8-річний Гліб Стахов. На трасі найважче їхати мені було на початку і я трохи падав, але ближче до кінця було вже легше.

Своїми емоціями від турніру поділилася і переможниця у молодшій віковій категорії 8-річна Валерія Решетняк.

– Я катаюся лише перший рік але мені подобається. На сьогоднішніх змаганнях я проїхала трасу двічі – враження крутезні. Найтяжче було об’їжджати фішки і не падати але в мене виходило. Я люблю сноубординг, бо це – справжній екстрим,розповідає дівчинка.

Після молодших вихованців СДЮСШ «Екстрім» випробувати себе на трасі мали змогу й старші спортсмени.

Вікторія Лядковська вже понад 10 років займається сноубордингом. Дівчина розповідає, для неї це, в першу, чергу, екстрим.

 – Це екстримальний вид спорту.  Я люблю кататися в своє задоволення. Є навіть якась розслабленість під час їзди. Люблю змагання, адже  тут особлива атмосфера, – каже Віка.