Версія для друку

У Тернополі громадські організації закликали владу не підвищувати тарифи (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 26.01.2021

Громадські організації Тернопільщини сьогодні зібралися на мирній акції поблизу пам’ятника Степану Бандері у Тернополі.

Учасники зібрання висловили своє обурення через підвищення тарифів на комунальні послуги. У зв’язку з пандемією громадські організації на акції представляли лише по одному представнику.

Організаторка зібрання,  голова правління ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини» Ружена Волянська наголосила на тому, що підвищення тарифів на комунальні послуги – неприйнятна дія уряду і влади в умовах пандемії й тотальної економічної кризи.

– Ми розуміємо, що тарифи на комунальні послуги завжди не можуть залишатися однаковими, бо це залежить від економічних показників. Попри це, в умовах пандемії та кризи, влада не має права додавлювати підприємців та простих українців, надсилаючи захмарні й непідйомні платіжки. Сьогодні ми зібралися тут, аби підписати колективне звернення до керівництва держави щодо неприпустимості підняття тарифів в нелегких соціально-економічних умовах, які ми маємо сьогодні, – зазначила Ружена Волянська.

Громадський активіст, ветеран російсько-української війни Назар Сарабун каже, коли українці масово виходять на протести, влада, чомусь, лише мовчить.

– Маємо ситуацію, коли країна з найбільшими ресурсами в Європі має один з найнижчих рівнів життя та соціальних стандартів. У цьому є вина й нас самих. У першу чергу, серед нас небагато тих, хто здатен сказати своє слово й відстояти право використовувати власні державні ресурси, стати країною, яка може забезпечити себе газом, електроенергією, альтернативними джерелами енергетики. Неприпустимо, щоб українці масово протестували, а влада мовчала. Джерелом влади в Україні є народ. Якщо доведеться – братимемо владу в свої руки і встановлюватимемо правила гри для українців, а не для олігархічних кланів, – зазначив  Назар Сарабун.

Учасники акції підписали спільне звернення до керівництва держави та передали його Тернопільській облдержадміністрації.