У Тернополі представили колекцію капелюшків у стилі королеви Британії (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 24.12.2020

Вчора у фойє Тернопільського драматичного театру презентували колекцію головних уборів, створених за світлинами королеви Великої Британії Єлизавети II.

Майже 20 капелюшків було виготовлених тернопільською майстринею Оксаною Чмиленко та десятьма волонтерами всього за місяць технікою валяння вовни.

До валяння капелюшків долучилися вчителі, керівники творчих гуртків, а також - бухгалтери, медики, студенти. Під час презентації їх нагородили почесними грамотами.

У подальшому королівські капелюшки будуть виставлені на онлайн-аукціоні, мета якого – разом з міжнародним благодійним фондом «Живи» купити монітор пацієнта у реанімацію Тернопільської обласної дитячої лікарні.

На заході також був присутній лікар-анестезіолог лікарні, Сергій Ткачук, який подякував за організацію цієї благодійної акції.

Оксана Чмиленко розповідає, що поштовхом до створення колекції стала сама королева.

– Мене надихала Єлизавета. Роками. Я переглядала її капелюшки на світлинах. Звичайно, вони не можуть не вражати, особливо майстриню капелюшків. Тож у мене виникла така ідея, яку завжди доводилося відкладати десь на потім, допоки я не поговорила з засновницею благодійного фонду «Живи», Лілею Домарецькою. Власне, тому цю колекцію капелюшків мені захотілося присвятити благодійництву, – каже Оксана Чмиленко.

Також на презентації було представлено репродукцію картини Рембрандта "Корабель та його дружина", яка імовірно, є улюбленим полотном Єлизавети II. Зображення створив чоловік майстрині. Роботу також виставлять на продаж під час аукціону.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.