У новий рік – з бюджетом: депутати Тернопільської облради ухвалили головний фінансовий документ та розглянули низку питань (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 24.12.2020
Під час третього пленарного засідання першої сесії Тернопільської обласної ради, яке відбулося вчора, 23 грудня, депутати розглянули понад два десятки питань порядку денного.
 
Перед початком роботи до сесійної зали прийшли пластуни Тернопільської округи. Вони передали голові облради Михайлу Головку Вифлеємський Вогонь Миру. Депутати запалили лампадки та поставили їх на робочому місці.
 
Одним із перших питань, які прийняли обранці, стало звернення до керівництва держави щодо повернення звання Героя України з удостоєнням ордена Держави Роману Шухевичу та Степану Бандері. Опісля депутати змінили тип та статути низки комунальних підприємств області, створили комунальне підприємство «Наглядінвестбуд» та призначили його директором на наступні 5 років Віталія Дробатюка.
 
Під час засідання було ухвалено й низку обласних програм: розвитку міжнародного співробітництва Тернопільської області на 2021-2023 роки; розвитку агропромислового комплексу Тернопільської області на 2021-2025 роки; впровадження Української Хартії вільної людини в освітніх закладах Тернопільської області на 2021–2024 роки; програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки, яка фінансуватиметься  з обласного бюджету; цільову програму  індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2021-2025 роки; програму розвитку громадянського суспільства у Тернопільській області на 2021-2023 роки.
 
Важливим питанням порядку денного стало ухвалення обласного бюджету на 2021 рік. Цьогоріч з прийняттям головного фінансового документа області вирішили не зволікати й прийняти його до початку 2021 року, як і годиться. За обласний бюджет проголосували 60 обранців. Прогноз власних доходів обласного бюджету (без урахування трансфертів) становить 801 млн гривень.
 
– Вітаю депутатський корпус і всю громаду Тернопільщини. Дякую за консолідоване рішення. Розуміючи всю відповідальність перед земляками, ми ухвалили основний фінансовий документ на 2021 рік,  зазначив голова обласної ради Михайло Головко.
 
Наприкінці засідання депутати прийняли звернення до Верховної Ради України з вимогою звільнити Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета через його нефаховість.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.