Вчилися тиснути кнопки, створили комісії та ухвалили Стратегію розвитку області: як пройшло друге засідання новообраної Тернопільської облради (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 03.12.2020
Під час другого пленарного засідання першої сесії Тернопільської облради нового скликання, яке відбулося сьогодні, 3 грудня, депутатам та керівництву вдалося ухвалити низку організаційних питань.
 
На початку засідання депутатам провели «майстер-клас», аби продемонструвати «новачкам» принципи роботи системи «Віче». Обранцям пояснили, як голосувати та записуватися на виступи.
 
Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко зачитав інформацію про утворення шести депутатських фракцій, які відтепер працюватимуть в облраді, а також назвав їхніх уповноважених представників. Це – «Свобода» (Марія Чашка), «За майбутнє» (Олег Боберський), «Слуга народу» (Ярослав Захарків), «Довіра» (Ігор Гайдук), «Батьківщина» (Василь Деревляний), «Європейська Солідарність» (Степан Барна).
 
Голова облради вручив грамоти Верховної Ради керуючому справами виконавчого апарату Борщівської райради Андрушків Павлу та Великокусковецькому сільському голові Лановецького району Власюк Валерію.
 
Опісля сесія затвердила президію Тернопільської обласної ради, до якої увійшли: голова облради, перший заступник, заступник, голови постійних комісій,  уповноважені представники депутатських груп та фракцій. Також було затверджено склад постійних комісій та їхніх голів.
 
Перед ухваленням Стратегії розвитку Тернопільської області на 2021–2027 роки депутати пішли на двогодинну перерву, аби обговорити це питання у новостворених комісіях.
 
– Стратегія нам потрібна, бо без неї неможливо визначити пріоритетні напрямки. Ніхто не говорить, що це кінцевий варіант. Звісно, вже з нового року ми зможемо приступити до її доопрацювання, адже область працює як живий організм. У нас постійно виникають чергові виклики та пропозиції, на які потрібно реагувати і вносити корективи,– пояснив Михайло Головко.  
 
Стратегію розвитку області розробляли представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, бізнесу, науковці та громадські діячі.
Основними стратегічними цілями документу є розвиток людського капіталу та підвищення стандартів життя населення; підвищення конкурентоспроможності регіону; розвиток сільських територій.
 
Після тривалих дискусій сесія підтримала Стратегію розвитку Тернопільської області на 2021 – 2027 роки та план заходів з її реалізації у 2021-23 роках.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.