Версія для друку

Останні рішення та складання повноважень: депутати Тернопільської облради зібралися на підсумковому засіданні (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 11.11.2020
Дев’яте пленарне засідання чотирнадцятої сесії Тернопільської обласної ради, яке відбулося сьогодні, 11 листопада, стало завершальним у роботі облради шостого скликання.
 
Затвердивши порядок денний, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук та уповноважені представники фракцій вручили 15 сертифікатів на житло дітям, сім'ям загиблих учасників АТО/ООС. Ще 31 сертифікат було видано на попередньому засіданні.
 
– Я дякую Віктору Вікторовичу і всьому депутатському корпусу. Ви просто не уявляєте, яка це велика підтримка для родин загиблих. Дякую комісії, яка неодноразово збиралася, і всім депутатам, які підтримали це рішення, – зазначила мати загиблого бійця Андрія Питака – Мирослава Питак. – Ми, родини загиблих, вдячні вам усім.
 
Також депутати затвердили обласну комплексну програму соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота» на 2021-2025 роки, підтримали клопотання про нагородження жителів області грамотами ВРУ, затвердили низку призначень керівників комунальних установ облради. Окрім цього, було внесено й зміни до обласного бюджету на поточний рік відповідно до пропозицій бюджетної комісії.
 
На завершення засідання шляхом таємного голосування депутати підтримали особисту заяву Віктора Овчарука про дострокове складання повноважень ним голови Тернопільської обласної ради шостого скликання.
 
Віктор Вікторович подякував депутатському корпусу за роки плідної співпраці упродовж каденції.
 
– Складаючи свої повноваження, хочу висловити слова вдячності за довіру, яку ви мені висловили 8 грудня 2015 року, підтримавши мене та обравши головою Тернопільської обласної ради. Це була для мене велика честь, але водночас і велика відповідальність. Сподіваюся, що виправдав вашу довіру. Попри всі наші політичні розбіжності, наша каденція втілила у життя демократичні європейські цінності та глибокий патріотизм. З 2015 до 2020 року – 5 років роботи на благо громади краю. Це непрості, але вражаючі роки – роки змін, успішних реформ, перемог та здобутків. Гордимося тим, що вивели заклади охорони здоров’я зі стану реанімації. Таких прикладів можемо назвати багато – кардіохірургічне відділення Університетської лікарні, лабораторний корпус у тій же лікарні, відділення політравми, онкогематологічне відділення у дитячій обласній лікарні. За всі роки незалежності наша каденція зробила найбільше для розвитку краю,  резюмував Віктор Овчарук.