У Тернополі підприємці та ресторатори виступили проти "карантину вихідного дня" (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  Мар'яна Креховець 11.11.2020

Сьогодні о 10 годині ранку під стінами Тернопільської ОДА зібралися ресторатори та приватні підприємці міста.

Люди вимагали відмінити «карантин вихідного дня» та дозволити їм працювати в суботу і неділю.

– Ми прийшли відстоювати своє право працювати. Люди не можуть заразитися коронавірусом лише ввечері чи у вихідні, бо це може статися й протягом робочого дня. Який сенс позбавляти нас роботи? – каже учасниця мітингу Катя. – Напевно, 50%  виручки закладів громадського харчування припадає на вихідні.  В будні більшість людей працюють, тож до нас приходять лише на обіди та вечері, а у вихідні їх набагато більше.

Також учасники мітингу склали спільне звернення до Кабінету Міністрів України, президента, уряду та голови облдержадміністрації.

До нас долучилися ринки, ФОПи й ті, кому також хочуть заборонити працювати у вихідні дні. ФОП – це не олігарх. Чому не зупиняють роботу мереж? Таке враження, що COVID-19 поширюється тільки в малому бізнесі і тільки у вихідні і після 10-ї вечора, – каже представник об'єднання рестораторів Тернополя Тарас Ковальчук. 

До слова, така акція відбулася ще в 22 містах України, серед яких: Полтава, Запоріжжя, Маріуполь, Херсон, Івано-Франківськ, Одеса, Дніпро, Миколаїв, Мелітополь, Черкаси, Вінниця, Чернівці, Хмельницький тощо.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.