У Тернополі поклали квіти до могили Січових Стрільців (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 01.11.2020

Сьогодні, 1 листопада, до Дня всіх святих відбулося покладання квітів до могили Січових Стрільців на Микулинецькому кладовищі.

Після панахиди, тернополяни спільно помолилися за героїв поклали квіти.

Сьогоднішній день є особливим в українській історії. Саме першого листопада Січові Стрільці в Львові взяли владу в свої руки і підняли синьо-жовтий прапор. Тоді потужна хвиля національної революції прокотилася по всій Галичині. В Тернополі також саме 1 листопада над містом замайорів синьо-жовтий стяг, — каже міський голова Тернополя Сергій Надал. —Сьогоднішні наші герої, наші військовослужбовці, мають з кого брати приклад і є гідними послідовниками наших доблесних вояків. Я дякую тим хто сьогодні знайшов можливість прийти сюди сьогодні адже саме так, ми вчимо наших дітей  пам’ятати та шанувати пам’ять тих, хто боровся за українську незалежність.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.