«Захист країни – не злочин»: у Тернополі активісти пікетували обласну поліцію (фоторепортаж)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  soroka 03.09.2020

Під стінами Головного управління Нацполіції Тернопільської області кілька десятків активістів сьогодні провели акцію під назвою «Захист країни – не злочин».

Як розповіли організатори, вони вимагають звільнити 16 осіб, яких звинувачують у нападі на антиукраїнське бандформування «Патріоти за Жизнь» під Харковом.

Учасники акції тримали у руках плакати «Сьогодні вони, завтра – ми», «Тітушки Киви = кремлівські рублі».

– Акція присвячена патріотам, яких затримали через те, що вони зупинили бус, у якому їхали прихильники об’єднання «Патріоти За життя» неадекватного Киви. Відбулася сутичка, після чого поліція затримала патріотів, натомість мала б затримати бойовиків, які мали з собою зброю та «колорадську стрічку». Шістнадцяти особам дали по 60 діб у СІЗО. Ці люди пройшли війну. Вони добре знають, що означає захищати країну, тому виступають проти проросійських сил. Однак поліція, чомусь, затримала саме патріотів. Ця ситуація абсурдна та неприпустима. Ми вважаємо, що їх мають негайно випустити. Українці повинні підтримати харківських патріотів, які сміливо кинули виклик бандитам Медведчука, зазначив організатор Роман Ничвидюк.

До протестувальників вийшли правоохоронці. Вони зареєстрували відповідне звернення.

Документ має дві вимоги, кажуть організатори. Перша – щоб не переслідували і не засуджували патріотів за їхню діяльність. Друга – перевірити, чи є в Тернопільській області організація «Патріоти За життя».

Акція відбулася без партійних прапорів та іншої політичної символіки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.