У Тернополі підписали важливу угоду про співпрацю (ФОТО)

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  27.08.2016

Двосторонню угоду про співпрацю було підписано між Тернопільською ОДА та Радою регіонального розвитку Тауразького повіту, Литовської Республіки. Відтепер Тернопільщина матиме ще одного партнера, який зацікавлений в інвестуванні в область та зможе допомогти в процесі реформувань.

Литовці мають подібну історію до української, однак змогли набагато швидше провести реформи в своїй державі і тим самим вийти на європейський рівень. За словами голови ОДА Степана Барни, для Тернопільщини важливо перейняти цей досвід і зосередити свою увагу на проектах ЄС в питаннях децентралізації, формуванні загонів територіальної оборони, транскордонного співробітництва, енергоефективності та використанні відновлювальних джерел енергії.

Що ж стосується інвестування, то литовську сторону в першу чергу можуть зацікавити Борщівський та Збаразький райони. Зокрема в останньому перспективним є вкладання коштів в відновлення промисловості:

«У Збаразькому районі успішно працює цукрова та спиртова фабрика, які недавно відновили свою роботу. Водночас, у нас залишаються промислові підприємства, які зараз не працюють і потребують капіталовкладень. Ми запропонуємо литовським колегам розглянути можливість інвестування у консервний та лікеро-горілчаний заводи. Крім того, перспективним для Збаражчини є будівництво спортивних та готельних комплексів. Останні позитивно вплинуть як на будівельну, так і на туристичну сфери», - розповідає голова Збаразької РДА Анатолій Качка.

 

До слова вже сьогодні відбудеться підписання угоди про співпрацю між Збаразьким районом Тернопільської області та Пагегяйським самоуправлінням Тауразького повіту Литовської Республіки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.