Версія для друку

Вбивство Мірошниченка, надра та перспективний план: депутати Тернопільської облради розглянули понад 30 питань

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  11.12.2019

Четверте пленарне засідання ХІІ сесії Тернопільської обласної ради сьогодні, 10 грудня, було доволі плідним, адже депутатам вдалося розглянути понад три десятки питань.

На початку засідання голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук вручив депутатам відзнаки з нагоди Дня місцевого самоврядування, а новоспечений очільник облдержадміністрації Ігор Сопель удостоїв грамотою начальника управління «КОРД» Дмитра Болтяна за спортивні досягнення.

У зв’язку з масштабною пожежею в одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу депутати Тернопільської облради доручили ОДА розробити протипожежну програму, яка б попередила такі трагічні випадки у закладах освіти, культури, охорони здоров’я.

Також депутати звернулися до своїх колег з пропозиціями, які пов’язані з останніми важливими подіями в державі. Зокрема, вкотре обговорили «формулу Штайнмайєра», неприпустимість запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення, а також згадали вбитого у Бахмуті українського патріота Артема Мірошниченка.

– Він принципово говорив на Донеччині тільки українською мовою. І саме це стало причиною його загибелі. Ми не могли уявити, що він стане символом боротьби українців в Україні за свою ідентичність, але, на жаль, так склалося. Вбивці… Один із них зареєстрований на окупованій території. Інший – неповнолітній. Обоє хлопців є спортсменами і перед тим брали участь у боях без правил. Є свідок, який чув їхню розмову. Двоє українофобів добивали вже непритомного Артема головою до бруківки тільки тому, що він відповів українською, а вони на це сказали: «а ты не можешь нормальным язиком». Це стало тригером до вбивства, повідомила з трибуни Марія Чашка, яка була знайома із Артемом Мірошниченком.

Так, депутати прийняли звернення до Президента України Володимира Зеленського, аби він взяв під особистий контроль справу щодо вбивства у Бахмуті.

Окрім цього, обранці розглянули низку клопотань Державної служби геології та надр. Також  реорганізували Кременецький обласний протитуберкульозний диспансер в одне із відділень Тернопільської обласної лікарні «Хоспіс». 2020 рік обранці оголосили Роком бандури з нагоди 100-річчя від дня народження відомого бандуриста з Бережан Зіновія Штокалка. У новій редакції затвердили статут Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності, а також погодили поділ земельної ділянки Бережанським психоневрологічним будинком.

Депутати обласної ради звернулися до Президента України з вимогою ветувати внесені зміни до ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад», враховуючи думку людей.