Олександр Педан провів урок фізкультури для тернопільських школярів

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  08.10.2019

За участі відомого шоумена Олександра Педана сьогодні, 8 жовтня, у Тернополі відбулося велике спортивне свято для школярів, вчителів та батьків - фестиваль «ДжуніорЗ».

Сотні тернопільських школярів зібралися на міському стадіоні, аби спробувати себе у нових варіативних модулях програми фізичного виховання.

Учні 6-7 класів тернопільських шкіл разом із наставниками спробували свої сили на семи різних локаціях – регбі, чирлідинг, фризбі, флорбол, петанк, бадмінтон, корфбол. Саме ці види спорту, за словами організаторів, користуються неабиякою популярністю у світі.

Ведучий заходу Олександр Педан каже, що методи навчання фізкультури у школах вже давно застаріли, а тому необхідно впроваджувати світові тенденції.

– Нікого не хочу образити, але як в моєму дитинстві, так і зараз, на уроках фізкультури не зовсім цікаво. Не проблема у вчителях, а в стандартах, які запровадили ще у радянському союзі – «козли», стрибки, яких бояться і вчителі, і діти, і батьки. Учня через це навіть роблять довідки. Не всім, звісно ж. Є такі, які люблять фізкультуру, ходять та займаються. Вчителі бояться запроваджувати дещо нове, бо не завжди це можна. До того ж, такої можливості раніше не було. Ми пропонуємо трохи змінити підхід до фізкультури, аби діти на уроках працювали не на нормативи. Не просто бігали, заради бігу, а робили це, граючись у якусь гру. Наприклад, флорбол. Це – хокей із легкою ключкою та м’ячиком, що важить 25 грам. Є безліч нових спортивних ігор – фрізбі, флорбол, черлідинг – займаючись цим, учні легше здадуть нормативи, змушувати їх не буде потреби, – пояснив Олександр Педан.

Організували захід Тернопільська міська рада спільно з громадською організацією «Спортивний рух Олександра Педана «JuniorZ». У рамках спортивного свята найактивніших школярів та навчальні заклади, які вони представляють, нагородили призами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.