Версія для друку

В джинсах та сукнях: у Тернополі домашні тварини вийшли на костюмований парад

Опубліковано в Фоторепортажі Автор  06.10.2019

Десяток тернополян разом із своїми улюбленцями зібралися у тернопільському парку імені Тараса Шевченка на осінньому костюмованому параді домашніх тварин, який відбувся у рамках фестивалю «Обжинки 2019».

Серед учасників були не лише собаки різних порід, але й морська свинка та навіть шиншила. Тварин одягнули у яскраві костюми, а дехто й в осінню атрибутику. Господарі розповідали публіці про своїх улюбленців й ділилися кумедними історіями із їхнього життя.

Тернополянка Тетяна привела на костюмований парад трирічного мопса Дейзі.

– Про цей захід мені розповіла колега на роботі. Каже: «А ти чула про парад домашніх улюбленців? У тебе ж є красуня Дейзі». Я одразу ж погодилася і вирішила зареєструватися. Як виявилось, ми з Дейзі стали першими, хто захотів взяти участь. До того ж, нещодавно ми придбали собаці нову кофтину, то чому б не вигуляти? Дейзі – це подарунок на весілля від чоловіка. Ми часто одягаємо її, коли стає холодно – пізньою недощовою осінню, а також взимку, – поділилася  пані Тетяна.

Із дворічним Річардом у парк прийшла й юна тернополянка Діана. Собаку дівчина одягнула у стильні джинси та кофтину в смужку.

– Ми купили Річарда на свято Покрови у 2017 році. З того часу ми – нерозлучні друзі. Сьогодні Річард трохи тремтить, бо взагалі він боягузливий, а тут стільки собак зібралося. Але він дуже добрий, любить освоювати різні команди, гуляти й добряче поїсти, хоч і дуже маленький. Моя собака має багато м’яких іграшок та одягу – і пуховик, і штани, і навіть взуття, – розповіла власниця Річарда Діана.  

Улюбленці не терпляче стояли біля господарів, хизувалися костюмами, розглядали один одного й гавкали. У підсумку параду визначили трьох переможців у номінації «Найкреативніший осінній костюм», домашні тварини отримали призи.