Про бюджетну подорож до однієї з найзагадковіших батьківщин Інків – Перу розповів тернополянин

Опубліковано в Подорож вихідного дня 14.12.2017

В рамках програми «Мандри» тернопільський мандрівник із багаторічним стажем Олег Кошла, який за майже 5 років побував у 44 країнах, розповів у книгарні «Є» про унікальні місця третьої найбільшої країни в Південній Америці, котрі хлопець встиг і не встиг відвідати.

Зокрема, під час зустрічі гості тернопільської книгарні дізналися від пана Олега: які місцини найкраще відвідати, подорожуючи по Перу; яким транспортом варто мандрувати; де дешевше та досить комфортно можна заночувати та чи потрібно мати велику суму грошей для мандрівок за кордон.

За словами Олега Кошли, дешеві квитки з Нідерландів до Перу з пересадкою в Мексиці йому вдалося знайти у групі «FRI Travel Camp» в соціальній мережі Фейсбук. Загальна вартість подорожі з Амстердама у два боки обійшлася досвідченому мандрівникові у 200 євро.

— Оскільки мені довелося придбати квитки до цієї країни лише на окремі дати, кількість моїх днів перебування в Перу обмежилася до шести. За цей незначний проміжок часу мені потрібно було відвідати у країні найцікавіші її частини. Найбільш відомими місцями, в яких вартопо бувати туристам є насамперед Куско – древня столиця інків. Звідти вам вигідно вирушити до ще однієї столиці імперії інків – Мачу Пікчу, яку також називають «місто в небесах». До речі, Мачу Пікчу в 2007 році була удостоєна звання Нового чуда світу. Також раджу поїхати до озера Тітікака – найбільше судноплавне озеро у світі. Цікавим є й місто Арекіпа, яке було побудоване з білого каменю, тому є найбільш живописним містом Перу серед гірської місцевості. Туристів також вразить набір геогліфів у пустелі Наска – величезних малюнків, створених представниками культури Наска, — поділився Олег Кошла.

Мандрівник зазначив, що, оскільки на подорож йому було відведено мало днів, пан Олег встиг побувати лише в Мачу Пікчу і Куско. Від столиці Перу – Ліми до Куско хлопець міг поїхати автобусом в один бік впродовж 23-х годин. Часу на таку довгу їзду не було, тож Олег Кошла скористався авіа перельотом, який обійшовся  вартістю в 62 євро.

— Куско – досить високогірне місто, яке знаходиться в Андах на висоті близько 3300 метрів. Багато людей кажуть, що через таку висотність у населеному пункті важко акліматизуватися, проте, під час перебування у столиці Інків, я не відчув на собі значних кліматичних проявів. Загалом, літній період в Перу від зимового майже не відрізняється – температурна різниця 1-2 градуси. Лише літо у країні дуже дощове, а зимою, навпаки, сухо. Якщо ви збираєтеся до Перу, коли там літо, обов’язково беріть із собою крем, який захистить вас від сонця. Навіть якщо в «батьківщині Інків» хмарно, ви все одно можете легко дістати сонячні опіки. Наприклад, я, після першого дня перебування у Перу, настільки загорів, що був увесь червоний, — розповів мандрівник.

Олег Кошла також додав, що в Перу для подорожніх досить комфортабельним місцем ночівлі буде хостел. Середня вартість такого закладу,який розрахований на 4-6 чоловік, становить 4-5 доларів за ніч. До ціни за житло також входить і «легкий» сніданок: булочка чи бутерброди, чай та банан.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.03.2024 soroka
Володимир Кличко зустрівся із посадовцями Держдепартаменту США щодо термінової допомоги Україні, - Віталій Кличко
Всесвітньо відомий боксер Володимир Кличко відвідав США, де зустрівся із впливовими політиками та говорив про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.