Невиплата зарплат та мільйонна заборгованість «вивела» працівників Залозецької лікарні на страйк до Тернопільської ОДА (фото)

Опубліковано в Проблемне 21.12.2017

Відколи Залозецька районна номерна лікарня № 2 перейшла на баланс ОТГ, її працівникам перестали виплачували заробітну плату, а борг медичної установи склав понад 1 мільйон гривень.

За словами працівників Залозецької лікарні, які прийшли 20 грудня до Тернопільської облради із закликами вирішити проблему закладу, на сьогоднішній день у лікарні працює 106 людей. Через велику заборгованість, з наступного року майже половина  цих робітників може втратити робоче місце.

— Наш бюджет на наступний рік складає 3,9847 мільйона гривень. Для того, щоб ми могли за рахунок цієї суми забезпечити основні потреби медзакладу, необхідно закрити в лікарні 2 відділи, скоротити господарську частину. Потрібно звільнити мінімум 40 людей, щоб інші працівники змогли отримувати заробітну плату, — зазначив головний лікар Залозецької районної номерної лікарні № 2 Богдан Гордійчук.

За словами медика, коли установа працювала самостійно, то могла обслуговувати приблизно 18 000 пацієнтів: людей як з самих Залізців, так і жителів сусідніх сіл та загалом Зборівського району . Однак відколи медичний заклад став частиною ОТГ, на рахунок лікарні із бюджету почали виплачувати кошти лише за жителів громади.

До працівників Залозецької лікарні звернувся голова Тернопільської ОДА Степан Барна, який заявив, що рішення про перехід лікарні до ОТГ люди прийняли самостійно.

— Кожна людина відповідає за власне господарство і керівництву лікарні насамперед потрібно було зробити все, щоб зберегти статус районної лікарні. На жаль, заклад зіткнувся з непосильними проблемами, тож на сесії ОТГ було добровільно прийнято рішення передати лікарню в підпорядкування громади. До того ж, заклад з боку влади отримував дотації. Так, з  державного бюджету громаді було виділено медичну субвенцію в розмірі 500 тисяч гривень, — заявив страйкарям Степан Барна.

Голова ОДА прокоментував, що для того, аби допомогти людям виплатити заробітну плату, тернопільським  депутатам потрібно проголосувати за зміни до бюджету. Проект останнього буде винесений на голосування на сесії обласної ради вже цієї п’ятниці.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.