Попри небажання тернополян, тариф в громадському транспорті таки збільшать

Опубліковано в Проблемне 11.10.2017

Хвилю обурення викликала інформація щодо здорожчання проїзду в громадському транспорті міста для тих, хто не оформлятиме собі «Соціальну картку тернополянина».

На сайті Єдиної системи місцевих петицій в середині вересня цього року навіть зареєстрували петицію про накладення «мораторію на підняття вартості проїзду в громадському транспорті м.Тернопіль (маршрутні таксі та електротранспорт)».

Вимога автора, Кучерявого Володимира, була підтримана 385 тернополянами. Відтак, звернення відправилось на розгляд у міську раду. Щоправда, це не допомогло. Незважаючи на думку тернополян, ціни на проїзд в маршрутках та тролейбусах міста для тих, хто не оформив «Соціальної картки тернополянина» таки зростуть (поки на 1 гривню):

- Рішенням виконавчого комітету від 27.09.2017 року №709 «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним та електричним транспортом в м. Тернополі при впровадженні АСООП» («Соціальна кратка тернополянина» прим. авт.) встановлено, що при повному запровадженні системи АСООП, визначеним окремим рішенням виконавчого комітету, при готівковому розрахунку тариф на проїзд в електричному громадському транспорті становитиме 4,00грн. за одну поїзду громадян та 5,00грн. при готівковому розрахунку на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у автобусах, що працюють в звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі, - йдеться у відповіді на петицію.

Своє рішення міська влада аргументує двома законами: «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеве самоврядування в Україні». Першим встановлено, що остаточні рішення про тариф на проїзд в громадському транспорті приймає виконком міської ради. У другому законі зазначається, що рішення органів місцевого самоврядування повинні виконуватись в обов’язковому порядку. Також у відповіді на петицію вказано, що рішення щодо здорожчання проїзду в громадському транспорті кожен має право оскаржити в суді.

Нагадаємо, вже першого жовтня цього року ціни на проїзд в маршрутках та тролейбусах міста мали зрости. Однак, досі тернополяни сплачують за цю послугу за старими цінами. Як вказано у рішенні виконавчого комітету, нові тарифи введуть лише після повного запровадження «Соціальної картки тернополояенина».

Відтак, для тих, хто оформить картку і розраховуватиметься нею в громадському транспорті – ціни залишаться старими: 3 гривні – в тролейбусах і 4 гривні – в маршрутках. Ті ж, хто не оформить картку і платитиме за проїзд готівкою – здійснюватимуть це за новими тарифами.

Детальніше про відповідь на петицію ТУТ.

Фото: ТМР.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.