Версія для друку

Окремим дітям скоро буде заборонений вхід в навчальні заклади Тернополя

Опубліковано в Проблемне 05.10.2017

З 10 жовтня діти, які не отримали хоча б однієї вакцинації від кору будуть недопущеними до відвідувань дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів впродовж 21 дня (період спалаху визначається протягом 21 дня від останнього зафіксованого випадку захворювання на кір.

Відповідне рішення було прийняте у зв’язку із спалахом кору, а також для недопущення подальшого поширення інфекції комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при міській раді.

Також Міністерство освіти та науки України спільно з Міністерством охорони здоров’я у листі рекомендувало місту не допускати у навчальні заклади дітей, які не отримали вакцинації від кору.

- Спалах кору оголошується тоді, коли фіксується три випадки захворюваності на кір. Станом на сьогодні у місті зафіксовано п’ять. Для того, щоб уникнути подальшого поширення інфекції, комісією було прийнято рішення провести ряд профілактичних попереджувальних заходів. Такими заходами є проведення вакцинації дітей. Згідно з календарем щеплень, діти повинні отримати дві дози вакцини КПК у віці 1 та 6 років, - коментує ситуацію заступник начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ольга Ярмоленко.

Загалом без вакцинації в місті перебуває 1134 дитини, ще 8663 – з порушенням графіку. Проте, батьки дітей, які не отримували жодної вакцинації або отримали лише одну, можуть звернутися до педіатра та у дитячу поліклініку, де працюють кабінети для проведення профілактичних щеплень. Як розповіли в міськраді, вакцина проти кору у місті видається безкоштовно та є у достатній кількості.

Фото: з відкритих джерел.