Медики прогнозують спалах кору в Тернополі, а вакцини для дітей недостатньо

Опубліковано в Проблемне 03.08.2017

Через реєстр випадків захворювання на кір в районах Тернопільщини та сусідніх областях медики прогнозують спалах цієї хвороби цього року і в Тернополі. Разом з тим, як повідомляють в міській педіатрії місту не вистачає достатньої кількості вакцин.

-  Особлива небезпека виникне тоді, коли розпочнеться навчальний рік. Кір відноситься до керованих інфекцій, тобто діти у 1 рік та в 6 років обов’язково підлягають вакцинації проти кору. Неблагополучна ситуація щодо кору в місті обумовлена недостатнім надходженням вакцини в 2016 році та 2017 роках. В 2016 році було заплановано вакцинувати 6700 дітей, проте місто отримало лише 760 доз. У 2017 році заплановано вакцинувати 8264 дитини, а наразі є 5000 доз, - розповідає міський педіатр Олена Федорова.

Медик пояснює, такі захворювання як поліомієліт, дифтерія, правець, кір є доволі страшними і несуть серйозні наслідки, однак, батьки цього не усвідомлюють і часто відмовляються від проведення щеплень своїм дітям. Разом з цим, контролювати епідситуацію щодо захворювання на кір можна за умов охоплення вакцинацією 95% дитячого населення. Тому педіатр закликає тернополян не відмовлятись від щеплень своїх дітей.

- Я би дуже хотіла, щоб батьки зрозуміли, що ці відсотки не потрібні для звітів, міністерства, чи будь-яких інших установ. Вони потрібні для здоров’я та безпеки дітей. Ми та наші діти живемо в суспільстві, де повністю уникнути спілкування неможливо. Тому кожна мама має подбати про здоров’я та майбутнє своєї дитини. Відсоток нещеплених дітей дуже високий, тому колективний захист не є ефективний, - додає Олена Федорова.

 

До слова, на початку липня Тернопільська міська дитяча клінічна лікарня отримала 5000 доз для проведення щеплень проти кору – вірусного захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Спалах кору повторюються  кожні 4-5 років. У Тернополі останній раз він був зафіксований у 2012 році.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.