Версія для друку

Кількість загиблих від пожеж на Тернопільщині зменшилась, але зросла втоплених

Опубліковано в Проблемне 02.08.2017

Впродовж 2017 року в Тернопільській області від вогню загинула 21 людина, загальна ж кількість пожеж  становить 620. Це менше на 17,2% порівняно з аналогічним періодом за минулий рік. Що ж стосується кількості смертей на воді, то статистика доволі тривожна та невтішна. Цього року втопилось 27 людей, 5 з яких – діти.

Загальний збиток завданий вогнем склав понад 80 тисяч гривень. Станом на початок серпня 127 пожеж виникло на відкритій території. Ще три загорання виникло під час жнивної кампанії. В інших випадках виникнення та поширення полум’я винуватцями є самі люди, які свідомо спалюють сміття чи пожнивні залишки.

- Ми часто стикались із випадками, коли під час спалювання стерні вогонь ставав неконтрольованим, перекидався на суху траву чи лісові насадження і це спричиняло задимлення населених пунктів. Цього ж року буде створена спеціальна бригада, яка проводитиме рейди та виявлятиме таких порушників, щоб їх ставало менше – розповідає начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей.

Попри втішну статистику із пожежами, кількість яких зменшилась, доволі тривожною є статистика кількості загиблих на воді на Тернопільщині.

- В 2017 році нами зафіксовано 27 загиблих на воді, з них п’ятеро дітей. Порівняно з минулим роком спостерігається ріст на 4%. Якщо в минулому році на воді помирали переважно дорослі в стані алкогольного сп’яніння, то в цьому році ми маємо досить серйозний ріст загибелі на воді дітей та неповнолітніх. Як правило, через купання в невстановлених і непристосованих місцях, купання не під наглядом дорослих. В нас було 2 випадки, коли діти попадали на глибини, - каже Віктор Маслей.

 

За словами головного рятувальника області , на Тернопільщині є лише два місця, де можна купатись: «Дальній» пляж в Тернополі та міський пляж в Ланівцях. Безпечними ці об’єкти є, тому що дно водойм обстежила водолазно-рятувальна служба, там  визначене безпечне для купання місце і є рятувальний пост. Тобто ці два місця є паспортизованими під літній відпочинок.