Тернопільська поліція оприлюднила таємні матеріали слідства щодо вбивства випускниці з Вишнівця

Опубліковано в Проблемне 06.07.2017

Окремі матеріали негласних слідчих дій, що стосуються вбивства випускниці у Вишнівці Іринки Мукоїди сьогодні, 6 липня, опублікували місцевим журналістам під час спеціального брифінгу керівника ГУ НП в Тернопільській області Олександра Богомола.

- Зазвичай ми не розголошуємо деталей слідства, ми такого не практикуємо. Однак, оскільки ця подія набрала такого резонансу ми вирішили розголосити окремі деталі слідства по даній справі, - прокоментував Олександр Богомол.

Загалом представникам преси оприлюднили 4 аудіо-записи Перший та третій - розмові між матір'ю та братом затриманого; другий - між братом та незнайомцем (скоріш за все адвокатом авт. прим.). Під час всіх розмов проскакує ненормативна лексика. В третьому аудіо-записі, включеного правоохоронцями, брат підозрюваного в вбивстві сказав наступне:

- Та того самого вечора я його бачив п'яного і він каже "Ти не знає, шо сталось...", а я кажу "Шо сталось?", а він - "Я людину вбив". 

Також журналістам включили аудіо-запис розмови батька та матері підозрюваного в вбивстві 16-річного хлопця. Тато неповнолітнього розповідає матері за зізнання сина у вчиненні злочину. 

- Питаю його: то правда? А він каже «Правда» - слова батька.

Попри це, мати підозрюваного досі не може повірити у вину сина і зазначає, що коли хлопець повернувся додому, на одязі в нього не було виявлено слідів крові. У включених аудіо-записах мати сама намагається переконати і брата, і батька, який на власні вуха чув зізнання підозрюваного, у невинуватості її сина.

- Я і сам не вірю, що моя дитина то зробила. Я вже і сам нічого не знаю – розповідає батько. По голосу чути, що він стримує плач.

Попри це, Олександр Богомол розповідає, що в перші два дні правоохоронці мали декількох підозрюваних. В них зразу ж вилучили одяг для біологічної експертизи. Як виявилось, зсередини штанки знайшли сліди крові.

Після того, як підозрюваного у вбивстві хлопця затримали з'явилось багато інформації про те, що батька на момент зізнання сина у скоєному правоохоронці споювали горілкою, а братові погрожували вивезенням в ліс, розправою та також споювали алкоголем. На відповідне запитання чи правдиві такі чутки Олександр Богомол запевнив, що будь-яка інформація про незаконні та неправомірні дії правоохоронців буде обов'язково перевірена.

- Будь-яку інформацію про неправомірні дії правоохоронців ми ретельно перевіримо та буде проведене службове розслідування. На разі підозрюваний перебуває в Теребовлі, сидить в камері сам. Ми його кожного ранку привозимо в Тернопіль для показу даних і його матір має можливість на побачення з сином. Найбільш прикрим є те, що коли дитина усвідомила, що зробила смертний гріх, вона старається від нього піти. Він має повагу з мого боку…. Зовсім не за те, що він вчинив, а за те, що він не боїться нікого. Ні тата, ні мами, ні поліції, ні покарання. Він боїться лише свого гріха, - зауважив Олександр Богомол.

До слова, раніше 16-річний Василь притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.