Версія для друку

У Тернополі на Дружбі приступили до ліквідації обвалу стіни(фото)

Опубліковано в Проблемне 19.06.2017

Цих вихідних, 17 червня, підпірна стіна в аварійному стані, розташована на Дружбі таки обвалилась. Вже сьогодні розпочалась ліквідація аварійності.

На разі тривають необхідні роботи з демонтажу аварійної частини підпірної стіни, який плавно переросте в капітальний ремонт об'єкту. Вже затверджена проектно-кошторисна документація, згідно з якою на відновлення стіни із міського бюджету виділять приблизно 2,5 мільйона гривень.

- Роботи будуть проводити чергами, оскільки довжина стіни досить значна. Першочергово зроблять ту частину стіни, яка є аварійною і несе небезпеку. Вже згодом робитимуть ту ділянку підпірної стіни, яка ближче до вулиці Карпенка і не несе такої загрози. Вже затверджена проектно-кошторисна документація. Оскільки стіна обвалилась, були прийняті деякі корективи, які продиктовані вимогою ліквідації наслідків, - коментують ситуацію в "Тернополі житлово-комунальному".

Крім того, на водіїв приватного транспорту чекає не вельми втішна звістка: у зв'язку із ремонтними роботами підпірної стіни на вулиці Миру частину дороги перекриють щонайменше на два місяці. Зокрема, ділянку проїжджої частини від вулиці Миру до вулиці Карпенка. Тудою їздити зможе лише маршрутне таксі №31. Рух на іншій смузі дороги здійснюватиметься без змін:

- Сьогодні на території, де розташована підпірна стіна встановлять блоки і буде перекритий рух, оскільки треба буде поставити ряд техніки (екскаватор, кран, бетонозмішувач тощо), яка стоятиме там постійно щонайменше впродовж двох місяців. Буде збережений односторонній рух від вулиці Карпенка до вулиці Миру.

Нагадаємо, наприкінці лютого цього року частина підпірної стіни вже обвалювалась.