Версія для друку

Тернополяни «використали» Дзідзя, щоб про їхню проблему почули (фото)

Опубліковано в Проблемне 15.06.2017

Зважаючи на інтерес містян до концерту виконавця Дзідзя у Тернополі, аби заручитися підтримкою більшої кількості людей акцію проти незаконної забудови території «Березолю» влаштували мешканці вулиць П. Орлика та Дружби вчора, 14 червня. Перед початком заходу група людей вийшла до входу у Палац культури із плакатами, щоб привернути до своєї проблеми пересічних тернополян.

Ми прийшли сьогодні підтримати нашу громаду, тому що в нас на території «Березолю», на Г4 (територія культурної та спортивної зони – прим. авт.) має бути 12-поверхова незаконна забудова. Ми проти цієї забудови, але нас мер міста не чує. І ми хочемо, щоб люди нас побачили. Вчора ми протестували на Збаразькому повороті, перекривали дорогу. Таким чином підтримали мешканців Петлюри, Морозенка. А от сьогодні ми прийшли сюди. Наші люди йдуть на концерт Дзідзя, а ми хочемо, щоб вони побачили, як наша влада «працює», ‒ розповіла про пікет мешканка будинку на вулиці П. Орлика, 1 Юлія Квасниця.

Проти забудови мешканці прилеглих будинків борються вже більше місяців - мітингами під міською радою, насадженням дерев на місці забудови, перекриттям дороги. Кажуть, налаштовані серйозно та войовниче. 

Ми подали в суд, в прокуратуру, ‒ зазначила пані Юлія. ‒ Зараз Київ перевіряє документи, документи незаконні. Ця ділянка має позначення «Г4», бо це зелена зона і будувати тут заборонено. Чекаємо відповіді. Забудовник з нами зустрічався, обіцяв по мільйону, гроші, квартири, будь-що, тільки дати забудувати. Навіть через будь-який рух на території «Березолю» наші люди збігаються, одразу викликаємо поліцію і виганяємо забудовників.

Підтримати акцію невдовзі приєдналися й мешканці міста, які виступають проти забудови зеленої зони на бульварі Петлюри та вулиці Симоненка. Вчора усі разом вони з цією ж метою перекривали дорогу біля Збаразького кільця. Кажуть, міська влада їх не чує, а деякі тернополяни не знають, яке беззаконня діється у Тернополі.

До слова, тернополяни, які прибували на концерт Дзідзя, що мав розпочатися о 19 годині, реагували по-різному: зупинялися дізнатися, в чому суть акції, байдуже спішили до входу Палацу культури, словесно підтримували місцевих протестуючих.