Львівське сміття мало не скинули у самому Тернополі (відео)

Опубліковано в Проблемне 30.03.2017

Під час колегії Тернопільської обласної ради мова знову зайшла про львівське сміття. Чиновники уже нарахували 9 фактів несанкціонованого ввезення на територію нашого краю відходів із сусідньої області. Екологи розповіли, що механізм оцінки землі, яка страждає від скидання сміття, дозволить накладати на винуватців істотні штрафи, які стануть запобіжниками від майбутніх фактів.

Про один із останніх фактів, який стосувався безпосередньо Тернополя, розповів начальник ГУНП в Тернопільській області  Олександр Богомол. Підприємець, що зареєстрований у Борщівському районі, уклав договір з комунальним підприємством Львова, внаслідок чого дві фури іншого тернопільського підприємця заїхали у Львів, завантажилися і під сумнівними документами поїхали до Полтави. Там поліція їх затримала також при спробі скинути сміття, порушили кримінальне провадження і арештували фури. Машини у Полтаві стояли кілька днів, де їх за незрозумілих обставин зняли з арешту. В результаті, завантажені фури опинилися у Тернополі. За інформацією правоохоронців, один із тернопільських підприємців намагається розширити свою територію шляхом зсипання будівельного сміття. Саме тут і мало бути скинуто львівське сміття, проте через оперативні дії цього не сталося і на разі ведуться слідчі дії.

Олександр Богомол також зауважив, що інкримінувати щось окрім адміністративного порушення винуватим поки не могли. Відтак, застосовувалися лише невеликі штрафи, проте екологічна служба напрацьовує механізми оцінки землі, яка страждає внаслідок скидання сміття, а оскільки земля в самому обласному центрі є найдорожчою, то і суми будуть великими.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.