Чому тернопільські учасники АТО повернулися спинами до своїх побратимів-військових? (фото)

Опубліковано в Проблемне 14.03.2017

Сьогодні, 14 березня, на Театральному майдані відзначали День добровольця. Нове свято невдало збіглося з силовим розгоном редуту блокадників поблизу селища Щербинівка на Донеччині, який сколихнув громадськість України.

Перед початком урочистої частини вшановування добровольців, кілька десятків людей у військовій формі стали перед сценою та повернулися спинами до військових, що вишикувалися на майдані. Як стало відомо пізніше, під сцену прийшли учасники Спілки учасників АТО Тернопільської області, а їх керівники виголосили звернення до керівництва держави щодо підтримки блокади торгівлі з Донбасом та засудженням силового розгону редуту.

- В суботу у нас відбулися збори, на які з’їхали голови районних осередків, сьогодні тут присутні делеговані представники від районних рад. Усього членів організації є близько 4 тисяч. Ми повернулися спинами в підтримку редуту, в підтримку волонтерів, які сьогодні не можуть там спокійно проїхати, медиків, які не можуть завантаженими машинами проїхати. З одного боку, хтось рахує, що це неправильно, що ми розвернулися саме спиною до добровольців, так з одного боку, так, але з іншого – ми пройшли Майдан, ми пройшли війну, не для того ми воювали і не для того є зараз хлопці побиті на передовій, яких арештовують, на яких відкривають кримінальні справи і до яких зараз не пускають медиків. То хто зараз агресор? – коментує голова Спілки учасників АТО Тернопільської області Алла Борисенко.

Неабияке обурення викликала ця акція у керівника ГО «Об'єднання бойових побратимів» Катерини Бойко. Активіста розповіла, що спеціально на відзначення до Тернополя усього на два дні приїхали добровольці, а тут їх так зустріли. Вчинок членів Спілки, що повернулися спинами до своїх побратимів-захисників держави, вважає плювком в їх обличчя.

Відверто некомфортно почували себе військові  позаду членів спілки і вважали цю акцію просто неповагою до їх внеску у захист України. Проте, критичного піку ситуація так і не сягнула, члени Спілки організовано покинули Майдан та пройшли до пам'ятника Шевченку.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.