Лікувати та вчити мешканців навколишніх сіл більше не будуть за кошти тернополян (+вартість послуг)

Опубліковано в Проблемне 28.02.2017

Рішення про взаємини з громадами, а також іншими органами місцевого самоврядування, у сфері надання послуг місцевими закладами було прийняте депутатами міської ради у п’ятницю, 24 лютого. Фінансовим управлінням міськради було розроблено нормативи витрат на отримання послуг в бюджетних закладах міста, тобто у дошкільних навчальних закладах, позашкільних закладах, ДЮСШ, ПТУ, медичних установах, які утримуються за рахунок коштів місцевого бюджету Тернополя.

Ми знаємо, що значна кількість людей лікуються у медичних закладах Тернополя, які не проживають у місті. Значна кількість дітей відвідує наші учбові та позашкільні навчальні заклади, які утримуються за кошти платників податків і за кошти міського бюджету Тернополя, тому була розрахована вартість, скільки коштує надання таких послуг за один місяць і депутатами прийнято рішення - направити відповідні звернення до об’єднаних громад або сільських, міських рад, аби інформувати їх про вартість цих послуг з тієї метою, щоб вони уклали угоди про міжбюджетні трансферти і якщо їх мешканці хочуть вчитися чи лікуватися у закладах міста Тернополя, значить вони повинні оплатити це з коштів власних бюджетів, - повідомив Сергій Надал.

Також міський голова наголосив на тому, що місто Тернопіль не може за власні бюджетні кошти утримувати соціальні видатки для людей, які проживають у інших населених пунктах і мають свої власні бюджети. Кошти охорони здоров’я, до прикладу, місцеві бюджети отримують з розрахунку на кількість мешканців, а оскільки значна їх частина відвідує заклади Тернополя, то ці кошти отримують саме райони або громади, а не Тернопіль.

Окрім того, Сергій Надал озвучив суми, в які бюджету Тернополя обходиться обслуговування, власне, учнів та хворих.

Оплата за освітні послуги з розрахунком на 1 людину за 1 місяць:

дошкільні заклади – 1215 грн.

позашкільні заклади – 329 грн.

ПТУ – 1690 грн.

ДЮСШ – 711 грн.

школи естетичного виховання – 1151 грн.

Обслуговування у медичних закладах з розрахунком на 1 людину:

Ліжко день в стаціонарі – 329 грн.

денний стаціонар – 71,9 грн.

відвідання лікаря поліклініки вузької спеціалізації – 43,2 грн.

перебування у пологовому будинку – 741 грн.

відвідання лікаря первинної медико-санітарної допомоги – 35,6 грн.

відвідання лікаря стоматологічної поліклініки – 43 грн.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.