Тернополяни мусили вийти під стіни міської ради, аби їх нарешті почули

Опубліковано в Проблемне 25.02.2017

Вчора, 24 лютого, під стіни міської ради перед початком сесії прийшло кілька десятків тернополян. Усі вони захищали свої інтереси, опинившись у проблемній ситуації. Серед активістів була і ініціативна група мешканців будинків, що знаходяться поблизу котельні на Київській, 3с, яку переводять на альтернативний, але в перспективі шкідливий торф.

Тернополяни, що стали сусідами котельні, почали бити на сполох ще кільки тижнів тому, коли вперше помітили активність на території об’єкту. Замовники і підрядна організація не вважали за потрібне навіть розмістити паспорт об’єкту, а тому мешканці прилеглих будинків своїми силами встановлювали, які ж роботи проводять. Їм стало відомо, що міська влада має на меті перевести котельню на ніби то дешевший торф. Позаяк екологи вважають, що викиди від цього палива стануть вкрай шкідливими для людей.

Активістам надали слово на сесії міської ради, аби вони висловили свою позицію.

-  Ми вимагаємо зупинити і заборонити проведення реконструкції котельні по вулиці Київська 3с з переведенням на альтернативні види палива з добудовою виробничого приміщення. Просимо вас відреагувати, адже не хочемо, в результаті дихати торф’яними відходами, - говорить представниця ініціативної групи Юлія Мамчак.

Та сесію також завітав і депутат обласної ради від партії «УКРОП» Андрій Цибульський, який ще від початку виникнення проблеми допомагав тернополнам.

-  Я би просив депутатів міської ради активно долучитися до цього питання, бо це є дійсно проблема. Створити депутатську комісію, особисто я готовий до неї увійти, надати усі наявні у мене документи, відповіді на запити для якнайшвидшого вирішення цього питання, - звернувся до депутатського корпусу голова обласного осередку партії «УКРОП» Андрій Цибульський.

У свою чергу міський голова Сергій Надал запевнив, що на разі усі будівельні роботи припинені і найближчим часом буде створена тимчасова комісія з питання. 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.