Тернопільщина готується прийняти вимушених переселенців з Авдіївки та відправити допомогу

Опубліковано в Проблемне 02.02.2017

У зв’язку із нещодавньою ескалацією конфлікту на Сході України, зокрема із обстрілами українських позицій поблизу міста Авдіївка Донецької області, сьогодні в Тернопільській держадміністрації відбулося оперативне засідання штабу щодо допомоги біженцям із Авдіївки та постраждалим жителям міста.

 

Як зазначив губернатор Тернопільської області Степан Барна, наша обласна адміністрація, як і інші облдержадміністрації України, отримала доручення від Президента щодо необхідності допомоги постраждалим:

- На разі згідно із дорученням Президента України Петра Порошенка ми повинні працювати в двох ключових аспектах. Перше – розмістити та забезпечити побут та допомогу жителям Авдіївки, які направляються в нашу область. Друге – організувати та направити допомогу цивільному населенню, яке залишилось безпосередньо в зоні проведення АТО в місті Авдіївка.

Він також наголосив, що нещодавно, в цілях дотримання техногенно-екологічної безпеки, відбулось відключення низьковольтної лінії і припинення електропостачання Авдіївського коксохімічного заводу та Донецької фільтрувальної станції. Внаслідок цього Авдіївка перебуває без  тепло-, водо- та електропостачання.

Саме тому Донецька ОДА звернулась із проханням допомогти технікою та матеріалами для відновлення  життєдіяльності міста та забезпечення постраждалого населення.

- Першочергово жителі Авдіівки потребують пересувних твердопаливних  котелень, твердого палива, генератора потужністю від 100 до 200 кіловат, продовольчих наборів, мобільних автономних джерел живлення, пічок для обігріву, дизельного пального, палива, польових кухонь, наметів, ліжок-розкладачок, медикаментів для надання першої необхідної медичної допомоги, - прокоментував  ситуацію Степан Барна.

Крім того, для населення  просять передати по можливості харчові набори, особливо швидкого приготування, одноразовий посуд, дитяче, бажано сухе, харчування, підгузки для дітей, теплий одяг та термобілизну,  мобільні прилади освітлення та свічки тощо.

Як було зазначено на оперативному засіданні, на разі Тернопільська область готується до збору та доставки необхідних матеріалів у Авдіївку, а також до прийому та розміщенню вимушено переселених жителів Авдіївки:

- На разі, ми ще очікуємо на уточнену  інформацію щодо кількості переселенців, які прибудуть із Авдіївки в нашу область. Однак ми готові прийняти щонайменше сто людей. – Розповів Степан Барна. – Також, завтра, в п’ятницю 3 лютого, буде організована база збору допомоги на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління МНС України в Тернопільській області.

 

Так, усі небайдужі тернополяни протягом дня можуть принести необхідні для допомоги постраждалим в Авдіївці речі до 14:00 на базу збору за адресою місто Тернопіль, вулиця Київська, 21. Після 14:00 речі  будуть зібрані, спаковані та відбудеться відправка у Донецьку область.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.