Львівяни просять «прихистити» своє сміття у Тернополі

Опубліковано в Проблемне 31.01.2017

Голові Тернопільської обласної держадміністрації Степану Барні  24 січня надійшов лист від мера Львова Андрія Садового з проханням тимчасово допомогти львів’янам із сміттєвою проблемою, яка «накрила» місто Лева.

Відтак, Андрій Садовий просить частину твердих побутових відходів завозити на територію Тернопільської області, адже , як зазначено в листі, станом на 23 січня близько 30% сміттєвих майданчиків Львова є переповненими, а захоронювати все нове сміття немає де. Внаслідок цього, може різко погіршитись санітарний стан міста та забруднити стічні води.

Як зазначив в листі мер Львова, раніше, протягом семи місяців, цю проблему вдавалось тримати під контролем та колосальними зусиллями утримувати місто в чистоті. Щоправда, мабуть, під «колосальними зусиллями» очільник Львова має на увазі несанкціоноване «підкидання» сміття у інші області:

- Всі знають, що львівське сміття з’явилось на Миколаївщині, Запоріжжі, Дніпровщині, Києвщині  і Тернопільщині. Львів продукує 800 тон сміття в добу. Разом з тим, для Львова ліміт з вивозу сміття на свої обласні  полігони є 2 тисячі тон. У зв’язку з тим, що ситуація загострюється, мер Львова звернувся до голови ТОДА із проханням допомогти, однак, на сьогоднішній день Тернопільщина не готова приймати львівське сміття в тому вигляді,яке воно є. І справа не в любові чи нелюбові до львів’ян, просто у нас подібна технологічна проблема, - розповідає голова Громадської ради при Тернопільській ОДА Валерій Федорайко.

 На його думку, ніхто в області: ні з представників громади, ні з представників політичних партій чи діючої влади – не підтримає ідею приймати сміття зі Львова. Адже нам потрібно вирішувати свою подібну проблему:

 - Наше місто має ще крутішу проблему: ми додумались вивозити на сміттєзвалище відходи в те місце, звідки для Тернополя збирають воду (мова іде про Малашівське сміттєзвалище - авт..). Нам потрібно серйозно зайнятись цим питанням; створити в області екологічну службу і екологічну поліцію; вийти на конкретний проект, який допоможе вирішити дану проблему. На сьогоднішній день  є голови громад на Тернопільщині, які самі подають меседжі, що вони готові займатись цим питанням. Тобто вони готові в межах своїх територій створювати полігони по утилізації сміття. Мова іде про Зборів, Теребовлю, Шумськ та Хоростків, - коментує Валерій Федоройко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.