Відомо, чим обернеться неналежне прибирання міста для комунальників та тернополян

Опубліковано в Проблемне 29.11.2016

За неналежне прибирання міста в зимовий період муніципальна поліція штрафуватиме балансоутримуючі організації та підприємців. Саме таке доручення дав мер Тернополя.

Крім того, діє і розпорядження щодо контролю за якістю прибирання прибудинкових територій. Відповідно до якого в разі виявлення фактів неналежного прибирання, тернополяни будуть звільнені на 100% від плати за обслуговування будинку. Для цього можна звернутись із відповідним повідомленням в муніципальну поліцію або ж зателефонувати на гарячу телефонну лінію міськради 15-80.

Водночас із комунальниками "страждатимуть" від нехтування Правил благоустрою і керівники торговельних підприємств, закладів побутового обслуговування та ресторанного господарства. Адже згідно із вищевказаним документом суб'єкти підприємницької діяльності зобов'язані прибирати прилеглу територію по периметру споруд (кіоски, намети, лотки, тощо) на віддалі 15 метрів. Тому за погано прибрану прилеглу та закріплену територію взимку вони можуть "влетіти" в копієчку:

"Порушення вищевказаних Правил, відповідно до ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів» тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян" - наголошують в міськраді.

Поряд із обов'язками, виконання яких є необхідним, діє і ряд наступних заборон: категорично не дозволено викидати сніг та сколений лід з тротуару на проїзну частину дороги; також не можна утворювати снігові вали в зоні перехресть, пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту або ж сколювати лід на тротуарах, вимощених фігурними елементами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.