Тернопільщина піддалась "екологічному теракту" (ФОТО)

Опубліковано в Проблемне 24.11.2016

Саме так екологи нарекли практику несанкціонованого скидання побутових відходів зі Львівщини. Як повідомляє управління ЖКГ, у ніч із 21 на 22 листопада на територію неподалік Малашівецького сміттєзвалища було незаконно завезене сміття, привезене із сусідньої області.

Майже двадцять кубів сміття просто скинули в кар'єрі серед поля, за півтора кілометра від самого сміттєзвалища. Серед завезеного були не лише побутові чи медичні відходи, зношені шини, використані батарейки, відходи пластику, а й відходи різноманітних документів та чеків. За останніми якраз і вдалось встановити, що все сміття "родом" зі Львова. До прикладу серед сміття присутні накладні «Нової пошти», де вказані адреси отримувачів, за якими можна вичислити мікрорайони, вулиці та будинки з яких було привезено сміття.

"Тут виявлено близько двадцяти кубів сміття, яке розподілене на дві купи, що свідчить про те, що було два автомобілі із відходами. Сміття містить дуже багато ознак, що воно не з Тернополя і не з Тернопільської області: залишки якихось квитанцій львівських магазинів, львівських АЗС, квитанцій Городоцької лікарні. Це сміття, яке хтось повинен утилізувати,  забрати його, тобто, хтось і повинен нести видатки. Виходить, що ці видатки мають нести тернополяни, тому що за рахунок їхніх коштів і бюджету міста Тернополя цей полігон утримується. На мою думку правоохоронні органи повинні відкрити кримінальне провадження по даному факту", - коментує ситуацію заступник міського голови Владислав Стемковський.

Як зазначають в управлінні ЖКГ, за такі несанкціоновані дії передбачене покарання відповідно до статті 239 Кримінального кодексу України «Забруднення або псування земель». Згідно із даною статтею караються подібні правопорушення штрафом в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На місце події приїхали й правоохоронці. Вони задокументували даний факт, за яким проводяться відповідні слідчі дії. Зокрема, будуть зібрані всі необхідний докази, які підтверджуватимуть "походження" відходів. Також, представники екологічної інспекції визначатимуть і рівень шкоди від несанкціонованого звалища.

До слова, львівське сміття незаконно скидали на території Черкаської, Вінницької, Волинської, Рівненської, Полтавської, Херсонської, Миколаївської, Житомирської, Київської областей, на Закарпатті та Буковині.

Фото: управління ЖКГ.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.