За послуги з теплопостачання тернополяни можуть платити в розстрочку

Опубліковано в Проблемне 08.11.2016

Тернополяни, так само як і жителі інших областей України, можуть сплатити 50% від вартості отриманих послуг з централізованого опалення протягом поточного опалювального періоду, а решту суми - сплатити в розстрочку до початку наступного опалювального сезону.

Відповідне рішення було прийняте Кабінетом Міністрів України з метою зменшення фінансового навантаження на громадян, які користуються послугами з централізованого опалення, однак не отримують субсидії. Відтак, для одержання розстрочки споживачеві такої послуги потрібно подати відповідну заяву її виконавцю:

"Виконавець, який отримує звернення від свого споживача із заявою про надання розстрочки, починаючи з місяця подання зазначеної заяви щомісяця протягом опалювального періоду нараховує 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення. Сума неоплачених протягом опалювального періоду 50 відсотків плати за послугу з централізованого опалення нараховується споживачеві протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами з травня по вересень включно" - повідомляють на сайті "Україна Комунальна".

А от розрахунок та розподіл на рівні частини неоплачених 50% за послугу з централізованого теплопостачання в неопалювальний період здійснюватиме виконавець даної послуги. Крім того:

"Виконавець послуги повинен у платіжному документі передбачити графи для зазначення 50% плати за послугу з централізованого опалення протягом опалювального періоду та, відповідно, графи розрахованої та розподіленої рівними частинами протягом кожного місяця між-опалювального періоду суми неоплачених 50 % від вартості за таку послугу", - додають в тому ж повідомленні.

Зразок заяви: "Україна Комунальна".

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.