Над проектом масштабного спортивного комплексу працюють у Тернополі (фото)

Опубліковано в Проблемне 07.11.2016

Будівництво спорткомплексу у Тернополі обговорили у міській раді 4 жовтня разом із представниками Міністерства молоді та спорту та Федерації греко-римської боротьби України під час першої робочої зустрічі.

У міській раді Тернополя переконують, що з точки зору логістики місто є ідеальним місцем для створення на початок регіонального, а згодом – комплексу національного рівня для проведення змагань та тренувань спортсменів різних видів спорту.

- Наша глобальна задача – це побудова спортивного комплексу, який би міг бути повноцінним закладом не тільки підготовки спортсменів, але й проведення змагань різних рівнів, зокрема і міжнародних відповідно до тих вимог, які є, – зазначив заступник міського голови Леонід Бицюра. –  Ми не сиділи, склавши руки. За останніх років п’ять ми переглянули усі можливі варіанти реконструкції існуючих приміщень – добудови, надбудови, перебудови наших спортивних шкіл, інших закладів … і дійшли висновку, що реальної альтернативи серед існуючих закладів немає. Треба виходити на будівництво нового комплексу саме в Тернополі, бо Тернопіль є центром Західної України, близьким до кордону.

Для облаштування спорткомплексу, за словами Леоніда Бицюри, розглядалися різні варіанти – колишній кінотеатр на Східному, добудова поверху в спортивній школі на вул. Острозького, перебудова ФОКу на вул. Братів Бойчуків, комплекс «Текстильника», приміщення «Надзбручанки» тощо. Однак обрали місце біля центрального стадіону. Опрацювавши інформацію про територію, архітектор Василь Будзик запропонував проект спортивного комплексу у вигляді квітки терену.

-                     До 47-го року Тернопіль був Тарнополем, заснованим Яном Тарнавським, – розповів Василь Будзик. – Існує красива легенда, що люди їхали до тернового поля, до Тарнополя. І тернова квітка навіть була на нашому гербі в радянські часи. Тому ми синтезували її для того, щоб зробити споруду, яка б зверху нагадувала тернову квітку.

Обрана територія є рекреаційною зоною Тернополя, яку свого часу не дали під забудову. Там планується дворівневий підземний паркінг, на першому поверсі – каси, туалети, службові кімнати, гардероб, ліфти. Другий ярус – виключно для тренувань, а третій – у вигляді арени для проведення масових та видовищних змагань, розрахований приблизно до двох тисяч глядацьких місць. Однак представники Міністерства наполягають на більшій їх кількості:

-                     Вміст трибун має бути дещо більшим. Для того, щоб мати змогу приймати змагання  найвищого рівня – Чемпіонати Європи і світу з різних видів спорту. Це інвестиція міста в майбутнє. На даний час запропонована арена здатна приймати змагання, але не вище Чемпіонату Європи молодшої вікової групи. Тобто якщо вже будувати, то будувати.

Леонід Бицюра зазначив, що усі пропозиції будуть взяті до уваги. А щоб масштабний проект, який потрібен усій Україні, не перетворився до довгобуд, ведуться переговори із власне Міністерством, премєр-міністром для залучення коштів з державного бюджету.

 

 

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.