Долю «бешкетників у рясах» з Тернополя вирішують у Києві

Опубліковано в Проблемне 18.10.2016

«Слава» про священиків, які у піст розважаються і б’ються, розійшлася далеко за межі Тернопільщини.

Сьогодні о 10-ій годині за «київським часом» у столиці розпочалося засідання Собору єпископів УАПЦ і Патріаршої ради. На ньому розглядають справу щодо неприпустимої поведінки архиєпископа Тернопільського і Подільського УАПЦ Мстислава (Гука), двох священиків та одного іподиякона його єпархії, які розважалися з жінками, билися і пиячили у строгий піст.

З тих пір розгорівся справжній скандал, який вийшов далеко за межі Тернопільщини. Відео вилучили з камер відеоспостереження, встановлених у сумнозвісному барі навпроти залізничного вокзалу Тернополя – «Сіті», яке має дурну славу. Духовенство і громадськість досі шоковані побаченим, адже вульгарна поведінка тих, хто в рясі проповідує Слово Боже, просто виходить за рамки допустимого та порушує усі церковні канони.

У поліції кажуть, що наразі триває службова перевірка за фактом виклику 27 вересня поліції охорони у вищезгаданий нічний бар. Відтак, результати будуть оприлюднені не скоріше, ніж за декілька днів.

 

Як стало відомо журналістам сайту «Тернополяни», на Собор до Києва поїхав і головний фігурант скандальної історії - архиєпископ Мстислав. Він особисто пояснюватиме причини аморальної поведінки і себе, і підлеглих. Деталі згодом.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.