На Тернопільщину повернули "демобілізований" шкільний транспорт

Опубліковано в Проблемне 30.08.2016

Перед початком нового навчального року Тернопільщині повернули 4 з 9 шкільних автобусів, які раніше забрали для військових потреб в зону проведення Антитерористичної операції.

Відтак, діти Кудринецької, Стінківської, Торської та Козівської загальноосвітніх шкіл знову зможуть діставатись до своїх навчальних закладів значно простіше та швидше. Ще 5 шкільних автобусів будуть передані на Тернопільську область протягом вересня. Загалом держава повністю відшкодувала вартість нового транспорту із освітньої субвенції. 

Та це не останній сюрприз: протягом року на умовах співфінансування за кошти державного, обласного та місцевих бюджетів планують закупити ще 31 шкільний автобус. Тернопільщина оплатить лише 30% від необхідної суми, решту - покриє держбюджет за рахунок тієї ж освітньої субвенції. В цілому, як повідомляють в управлінні освіти та науки ТОДА, новий транспорт дасть можливість підвозити до навчальних закладів на 35% більше школярів.

Такі кроки значно убезпечать учнів та пришвидшать їхнє добирання до навчальних закладів. Це в свою чергу повинно відобразитись і на якості освіти.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.