Недобросовісні тернополяни боргують за воду більше 7 мільйонів

Опубліковано в Проблемне 11.08.2016

Фактично боржником стає кожен, хто не оплатить за воду навіть за місяць користування послугою.

Про це зазначили на прес-конференції у КП «Тернопільводоканал». 7,5 млн гривень заборгували мешканці Тернополя за послуги водопостачання та водовідведення, а це є причиною для припинення співпраці підприємства із недобросовісними клієнтами.

-         У нас інспекція працює по районах. Якщо вона виїжджає на певний район, то бере довідку про тих боржників, які заборгували хтось за півроку, хтось, можливо, за рік. Відповідно, працюють з ними усіма, – розповів начальник відділу розрахунків населення КП «Тернопільводоканал» Руслан Бурмас. – Фактично абонент зобов’язаний оплатити за попередній місяць до 20 числа поточного місяця. Якщо оплата не проведена, це вже вважається заборгованістю і ми маємо право розірвати з такими особами договір.

Найчастіше боржниками стають малозабезпечені та неплатоспроможні сім’ї. Однак, запевняють у «Водоканалі», перш ніж припинити водопостачання із боржниками ведуться роз’яснення, на рахунках регулярно прописуються попередження, вітається оплата боргу частинами. Якщо ж це не дає результату – звертаються в суд і припиняють подавати воду.

Нагадаємо, вартість води у Тернополі з серпня стане вищою. Для тих, кому копійка на ціну золота, водоканалівці нагадують про можливість оформити субсидію, що значно скорочує витрати на оплату води.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.