Знайомі вбитого Ващенка знали, що за ним стежать, проте в поліцію не зверталися

Опубліковано в Проблемне 01.06.2016

Про це під час сесії Тернопільської облради розповів т.в.о. начальника ГУ НП в Тернопільській області Олександр Богомол. Інформуючи депутатів та громадськість про стан розслідування жорстокого вбивства активіста з Кременця Віталія Ващенка, він повідомив, що деталей справи розголошувати не може, але загальна версія і підозрювані уже є.

-       Різні злочинці на протязі трьох днів перебували на території Кременця, проводили «розвідку», проводили огляд місцевості. Багато людей їх бачили, ми маємо свідків та очевидців, фіксацію камерами відео спостереження, - говорить Олександр Богомол.

На думку головного поліцейського, Віталія Ващенка зловмисники намагалися залякати, а вбивати -  не хотіли. Три години він ще був живий після того, як були спричинені ушкодження. Також він зауважив, що для правоохоронців важливо не лише знайти виконавців, але і замовників злочину.

-       Прикро те, що про те що ці злочинці їздять у Кременці знало і бачило багато людей, проте жоден у поліцію не передзвонив і не сказав, що є підозрілі особи. Тоді ми могли би застерегти. Ті люди, які знали Віталія, його попереджали за добу про те, що на твоїй вулиці є якісь люди – дивляться, слідкують, хоча ми могли би профілактично спрацювати. На жаль, ми маємо ті наслідки, які є і поліція, на разі, робить усе можливе, щоб довести до кінця розслідування і знайти, встановити людей, які нестимуть відповідальність,  - говорить т.в.о. начальника ГУ НП в Тернопільській області Олександр Богомол.

Тернопільська обласна рада створила тимчасову комісію, яка також має слідкувати за розслідуванням резонансної справи.

Факт погроз підтверджує і вдова Віталія Ващенка.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.