На Водохрещі в Тернополі не було де краплі води впасти (фото)

Опубліковано в Актуально 19.01.2018

З нагоди свята Водохреща на набережній Тернопільського ставу відбулось міжконфесійне освячення води. На це християнське дійство зійшлося декілька сотень тернополян.

Опісля служби в Aрхикaтедрaльному Соборі Непорочного Зaчaття Пресвятої Богородиці, віряни тa духовенство вирушили до хрестa, встaновленого нa честь Хрещення Укрaїни, що в пaрку Шевченкa. Перед освяченням води тернополяни мали змогу насолодитись колядками від народного аматорського жіночого хору «Дзвони пам’яті».

– Ісус Христос, охрестившись у річці Йордан, благословив всю воду, тим самим проявив свою любов до людей. Через освячену воду ми отримуємо благословення. Нехай ця вода для кожного з нас буде не просто речовиною чи якоюсь магічною річчю, а потрібно щоб кожен з нас пам’ятав, що ми освячуємо воду в честь Христа Спасителя, який вчить нас іти до Бога, бути справжніми християнами, боротись з гріхом і виконувати Божі заповіді, – зазначив архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

– Кожного року ми переживаємо свято Богоявлення Господнього, черпаючи цю йорданську воду в дуже особливий спосіб. Колядуючи цього дня і прославляючи Христа, ми об’єднуємося навколо нього. Син Божий стає центром нашого життя, а свята вода – видимою ознакою Божої благодаті, яку Всевишній хоче передати кожному. Тож усім варто почерпнути цієї благодаті, нехай вона прийде нині у всі домівки, хай оздоровить тих, хто хворіє, хай потішить тих, хто сумує, хай додасть сили тим, хто її немає, – звернувся до присутніх єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк).

Зі святом Хрещення Господнього привітали усіх присутніх представники місцевої влади.

Степан Барна:

– Дорогі владики, духовенство, родини загиблих хлопців на Сході України, дорогі тернополяни, українці сьогодні ми починаємо новий цикл будівництва нашої держави. Цей цикл супроводжується не лише нашою спільною молитвою заради спільної перемоги перемоги, але й гідністю і усвідомленням того, що зміни залежать від кожного з нас. Мені приємно, що з нами сьогодні тут стоять солдати 44-ої окремої артилерійської бригади та національні гвардійці. Сподіваюсь, що цей рік супроводжуватиметься єднанням всіх для розбудови нашої держави, єдиної помісної церкви. Цього року, відповідно до указу Президента України, ми відзначаємо 1030-річчя з часів Хрещення Київської Русі. Мені хочеться, щоб через стільки років від цієї дати, ми мали чим гордитись. Вірю в те, що спільними зусиллями ми подолаємо зло в собі та східного окупанта і повернемо наші етнічні землі.

Віктор Овчарук:

– З Божою допомогою ми вшанували та відсвяткували народження Ісуса Христа, свято Василія, а сьогодні ми відзначаємо Водохреща. Ми віримо в цілющу, життєдайну та всеперемагаючу силу йорданської води, яка, сподіваємось, нарешті принесе мир Україні. Дорогі тернополяни я бажаю, щоб кожна крапля освяченої води укріпила наше тілесне і духовне здоров’я, щоб очистила нас і позбавила від всього злого.

Сергій Надал

– З часу Хрещення пройшло багато років, наука робить відкриття, з’являються нові технології, але незмінним залишається наше прагнення берегти національні та духовні українські традиції. Говорять, що в сьогоднішній день йорданська вода має особливі цілющі властивості, саме тому ми стараємось, щоб священники освятили воду на всіх водозаборах для того, щоб ця свята вода була у кожній тернопільській домівці. Нехай ця вода змиє всі ваші болі та негаразди.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.