У Тернополі відкрили важливий інноваційний центр, який збудували за 7 мільйонів

Опубліковано в Актуально 27.12.2017

За участю в. о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун 26 грудня на базі Тернопільської університетської лікарні відбулося офіційне відкриття новітнього Центру політравми, на створення й переобладнання якого із бюджету виділили 7 мільйонів гривень.

Нове відділення облаштували найсучаснішим обладнанням, а вже скоро пацієнтам надаватимуть медичну допомогу кваліфіковані лікарі різного профілю, які пройшли спеціалізовані курси підвищення професійного ріння UTLS. Людей, які отримали множинні ураження різних систем та органів, в новоствореному центрі медики будуть лікувати безкоштовно.

— Ми змогли створити сучасне відділення, в якому надаватимуть допомогу людям у критичних станах. В Центрі політравми створено низку спеціалізованих відділень: нейрохірургія, ортопедія, очне відділення, судинна хірургія, торакальна хірургія. При очному діятиме травмпункт, а в майбутньому ми також плануємо відкрити ще одне відділення – кардіохірургію. Є різниця між тим, коли до хворого медики підходять по черзі, чи коли до пацієнта підходить уся бригада і одночасно надає кваліфіковану допомогу. У другому випадку не втрачається дорогоцінний для хворої людини час, а результат дає про себе знати, — розповів головний лікар Університетської лікарні Василь Бліхар.

Василь Євгенович зауважив, що з останніми сімома пацієнтами з політравмами не трапилося жодного летального випадку.

Оцінила якість Центру політравми і виконувач обов’язків Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, яка разом з керівництвом області завітала на офіційне відкриття центру та перерізала червону стрічку.

— Жителі Тернопільщини повинні пишатися тим, що в місті створене найкраще відділення політравми, яке тільки є в Україні. До того ж, ваша область(моя мама, до речі, є уродженкою Тернопільщини) є найкращою щодо створення можливостей допомоги людям із політравмами, — поділилася Уляна Супрун, додавши: — в першу годину, після отримання травми, пацієнта можна або врятувати, або втратити. В перших два дні після надання допомоги постраждалому за хворим потрібен постійний нагляд, адже в 50% у ці дні пацієнти з полі травмою вмирають.

Пані Уляна також зазначили, що в Київській міській клінічній лікарні №17 працюють кваліфіковані лікарі, які мають високий фаховий рівень та які готові брати на навчання тернопільських медиків задля того, що вони переймали новий досвід.

 Фото: ТОДА.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.