У Тернополі відбудеться «полювання» на акторів

Опубліковано в Актуально 12.12.2017

Всеукраїнський форум «КіноХвиля» вже вдруге відбудеться у Тернополі. Так, упродовж трьох днів (17, 18, 19 грудня) тернополяни та гості міста матимуть змогу безкоштовно переглянути найновіші українські фільми, взяти участь у майстер-класах з кіномайстерності та навіть пройти кастинг на роль у кіно.

Відбуватиметься «КіноХвиля» у трьох локаціях — Палаці Кіно, УД «Перемога» та бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля».

—  Унікальність цьогорічного форуму полягає в тому, що ми представимо три оскарівські стрічки — «Рівень чорного», «Іній» та «Межа». Окрім цього, проводитимуть кастинг на понад 30 нових українських фільмів. Цього року на відбір можуть приходити чоловіки та жінки віком від 17 років. Також відома українська кастинг-директор Алла Самойленко проведе багато майстер-класів, на яких розповість, як правильно побудувати кар’єру актора, куди для цього потрібно звертатись та як правильно зробити власне портфоліо, — розповіла креативний директор Тернопільської кінокомісії Наталя Чорна.

Розпочнеться форум у неділю, 17 грудня, передпрем’єрним показом фільму «Поза зоною», зйомки якого проходили в Катедрі та на місцевій фабриці солодощів.

— Ми свідомо обрали форму не фестивалю, а форуму. Він стане своєрідним майданчиком для обміну професійним досвідом режисерів, операторів, сценаристів та акторів. Саме 2017 рік став провідним для українського кіно за кількістю відзнятих фільмів з різноманітними сюжетами. Загалом у рамках кінофоруму Тернопіль відвідають більше 50-ти гостей, велика частина з яких — відомі режисери. Ми продовжуємо ознайомлювати їх з Тернопільщиною та локаціями, які можна використовувати у майбутніх фільмах, — поділився Тернопільської кінокомісії Леонід Бицюра.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.