Версія для друку

Кімната тортур, електрозаправки, кіно майстерня, соціальне таксі – за що можуть проголосувати тернополяни на Громадському бюджеті

Опубліковано в Актуально 26.10.2017

У Тернополі триває голосування за проекти, подані на Громадський бюджет. Загалом тернополяни зможуть віддати свій голос за будь-який проект із 43, які були допущені до голосування.

Вже другий рік поспіль в місті реалізовується Громадський бюджет. Це проект, з допомогою якого за кошти бюджету можуть реалізовуватись ідеї тернополян, спрямовані на покращення та розвиток міста.

Цього року по одній ідеї на Громадський бюджет подали 66-теро тернополян (23 жінок та 43 чоловіків). Так, на платформі зареєстровано 32 малих та 34 великих проектів, для реалізації яких потрібно в сумі 39 мільйонів 878 тисяч 712 гривень. Найбільше було зареєстровано тих проектів, які стосувались комунального господарства, спорту, освіти та культури.

Після того, як подані проекти розглянув Номінаційний комітет Громадського бюджету на дотримання необхідних вимог, лише 43 ідеї були допущені до голосування. Станом на сьогодні вже 474 тернополян віддали свої голоси за ті чи інші проекти.

Варто зауважити, що особливістю цьогорічного голосування є те, що два своїх голоси жителі міста зможуть віддати за 1 великий та 1 малий проекти – лише ті, які найбільше сподобаються. А загальний кошторис Громадського бюджету на 2018 рік складає 9 мільйонів 400 тисяч гривень.

Загалом триватиме етап голосування до 7 листопада, а проголосувати за проекти тернополяни зможуть як на сайті платформи Громадського бюджету, так і у ЦНАПі.

Серед цікавих проектів варто відзначити ідею створення соціального таксі; ідею розміщення в місті електрозаправок, створення інтерактивного музею – в’язниці тортур у підземеллях Тернополя, відкриття кіномайстерні, облаштування рекреаційного маршруту довкола Тернопільського ставу; встановлення в місті «контейнерів благодійності»; відкриття мережі притулків для тварин «Вірні друзі» тощо.

Ознайомитись із всіма проектами можуть тернополяни на сайті Громадського бюджету.

Оголошення переможців, тих проектів, котрі назбирають найбільшу кількість голосів, буде 11 листопада.

Фото: з відкритих джерел.