Версія для друку

Масова акція на підтримку Великої політичної реформи відбулась під стінами Тернопільської обласної ради (фото)

Опубліковано в Актуально 17.10.2017

Сьогодні, 17 жовтня, Тернопіль долучився до Всеукраїнської акції на підтримку Великої політичної реформи.

О 09:30 під стінами Тернопільської обласної ради зібрались громадські організації, політичні сили та небайдужі тернополяни із вимогою ухвалити законопроекти щодо зміни виборчих правил, обмеження депутатської недоторканності та створення антикорупційного суду.

– Акція, яка сьогодні відбувається під стінами Верховної Ради України та під адміністративними будівлями кожного українського міста свідчить про те, що громадські організації готові йти на співпрацю з політичними силами, які хочуть реформувати українське законодавство та українську державу. Це не є чимось новим, це має бути буденністю для українців. Ми повинні консолідовано працювати, шукати шляхи вирішення конкретних проблем. Громадськість виступає проти того, щоб депутати мали «імунітет» за ті злочини, які вони скоюють на свої посадах, – звернувся до присутніх співголова ради коаліції ГО «Тернопільський центр реформ» Василь Томчишин.

Акція за Велику політичну реформу відбувається сьогодні одночасно й під стінами ВРУ, у Львові, Івано-Франківську, Луцьку, Дніпрі, Полтаві та інших містах України.

Голова фракції ВО «Свобода» у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк зазначив, що «Свобода» повністю схвалює, підтримує та ініціює відповідні зміни в політичному законодавстві нашої держави.

– Ми вважаємо, що ті питання, які зараз озвучують по всій Україні, є справді актуальними для нашої держави. Кожного дня з екранів телевізорів ми бачимо, яким чином судами реалізовується практика боротьби з корупцією. На жаль, в нас немає незалежних судів. Допоки Верховна Рада та президент Порошенко будуть брати участь у призначенні суддів, до того часу всі суди будуть корумповані, перебуватимуть під тиском влади та прийматимуть диктовані рішення. Коли антикорупційні органи затримують топ-чиновників, то в них одразу проявляються усі вади здоров’я, інфаркти, вони втрачають дар мови, перестають ходити і їхні справи не доводять до логічного завершення.  Антикорупційні суди – це ключова вимога, яка повинна бути реалізована в системі реформи судової влади, - пояснив Олег Сиротюк. 

До учасників акції вийшов і голова облради Віктор Овчарук. Він запевнив, що усі вимоги будуть в позачерговому порядку розглянуті на наступній сесії Тернопільської обласної ради.