Версія для друку

Тернополянка спільно із лікарями та студентами зібрали та передали допомогу пораненим бійцям АТО у Львові

Опубліковано в Актуально 05.10.2017

Тернопільська волонтерка Тамара Воронцова разом із студентами медичного університету відвідали поранених бійців АТО у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, що у Львові, передали як гуманітарну допомогу, так й невелику власноруч зібрану бібліотеку.

Тамара Олексанндрівна розповідає, що долучились до збору такої допомоги не лише студенти Тернопільського медичного університету, а й лікарі Тернопільської обласної клінічної лікарні та навіть діаспора із Канади. Пані Тамара зазначає, що така поїздка відбувається вже не вперше, адже завдяки згуртованій праці та спільним зусиллям, відвідували бійців АТО із необхідною допомогою в Львові вже втретє.

- Ми вже були у військово-клінічному центрі тричі. Вперше - минулого року приблизно в цю саму пору, потім влітку і ось зараз. Попереднього і цього разу до нас долучились студенти. Усі разом збираємо кошти, закуповуємо смаколики, білизну, засоби гігієни. Цього разу привезли ще й гуманітарну допомогу з Канади – переважно різні засоби для хірургії. Крім того, зібрали з лікарями нашої обласної дитячої лікарні невелику бібліотеку із хорошої художньої літератури українською мовою, - розповідає Тамара Воронцова.

Волонтерка каже, що спільно зібрану допомогу разом із студентами розфасували, щоб передати кожному солдатові. А щоб доправити це все в військово-медичний центр у Львів Тернопільський медичний університет надав своє авто.

- З тими пакетами, які ми фасували, пройшлись по всьому госпіталю де були бійці АТО. Їх там небагато, цього разу їх було лише 15. Однак хлопці дуже важкі. І з пораненнями різними, особливо з травмами хребта, і з контузіями. Попри це вони все рівно позитивні. Візиту були дуже раді та щиро зустріли нас, - ділиться Тамара Олександрівна та сподівається, що така спільно зібрана передача гуманітарної допомоги українським бійцям АТО далеко не остання.