Версія для друку

Остап Дроздов запросив тернополян озвучити книги для незрячих

Опубліковано в Актуально 26.09.2017

Сьогодні, 26 вересня, у Тернопільському прес-клубі відомий український письменник, журналіст та телеведучий Остап Дроздов презентував  соціальний проект «Озвучимо книги для незрячих».

Понад 20 творів сучасних українських та зарубіжних  письменників, виданих у «Видавництві Анетти Антоненко», планують озвучити та передати до спеціалізованих бібліотек для сліпих. Акцію «Озвучимо книги для незрячих» взялись реалізовувати вже у багатьох містах України. Тернополян закликали долучитись до акції та допомогти людям, які також хочуть бути «вмонтовані» в літературні та гуманітарні процеси.

– Мене сюди привела історія моєї бабусі, яка більше як 20 років тому просто в один день прокинулась вранці та зрозуміла, що вона майже нічого не бачить. На свої очі я бачив, як через втрату зору ламаються всі мости комунікації людини зі світом. На цій історії відбувся момент пізнання того, що робиться з людиною, яка відтинає цілий важливий канал дійсності, – поділився Остап Дроздов.  

За словами організаторів проекту, для того, щоб долучитись до акції взагалі не потрібно нічого, окрім бажання. Взяти участь в начитуванні можуть актори та просто люди, які мають хороший тембр голосу. Для цього потрібно написати до «Видавництва Анетти Антоненко» (на сайті є контакти) та вибрати твір, який бажаєте озвучити. Одна книга займає близько 20 озвучених годин, а це – приблизно місяць роботи. Організатори будуть домовлятися з місцевими радіо- та телекомпаніями.

Усю озвучену літературу передадуть у 68 спеціалізованих бібліотек для сліпих по всій території України.