Лідер гурту "Скай" закликав тернополян підтримати важливий соціальний проект

Опубліковано в Актуально 22.09.2017

Сьогодні, 22 вересня, у Тернопільському прес-клубі презентували благодійний проект «Соціальне таксі Тернопіль», спрямований на допомогу людям з обмеженими можливостями у їх пересуванні містом. Громадські активісти разом із представниками благодійного фонду «Карітас» розповіли, як саме виглядатиме автомобіль та хто зможе ним користуватись.

За словами організаторів, метою проекту є придбання автомобіля, який має 6-10 посадочних місць та обладнаний спеціальним пристроєм для підняття інвалідів на візках. Транспортний засіб буде безкоштовно працювати на базі «Карітасу». Ціна машини – 17 тисяч євро. Наразі зібрано вже 100 тисяч гривень.

– Люди з обмеженими можливостями пересування чітко відокремлені від суспільства. Вони не мають можливості відвідувати життєво необхідні місця. Перейнявшись цією проблемою, ми разом з отцем Андрієм Марчуком вирішили організувати проект для того, щоб зібрати кошти на покупку спеціального автомобіля для людей, які мають труднощі з пересуванням, – зазначив організатор проекту Сергій Кічула.

За словами пана Сергія, у Тернополі налічується 700 людей, які потребують спеціального транспорту для перевезення. До них входять інваліди, люди, що пересуваються на візках та люди похилого віку, які не можуть самостійно ходити.

– Цей проект є справді дуже важливим, адже 700 тернополян все своє життя проведуть у зачинених квартирах. Вони не мають можливості вийти в аптеку, поліклініку, реабілітаційний центр. Вони не можуть відвідувати релігійні зібрання. Проект справді масштабний. Багато тернополян вже дають кошти. Окрім цього, до ідеї приєднався лідерський волонтерський рух. Наш проект повністю аполітичний. Ми стараємось зібрати кошти силами небайдужих людей, щоб показати, що в Тернополі є свідомі та добрі люди, - додав Сергій Кічула.

Також на презентації був присутній лідер гурту «СКАЙ» Олег Собчук, який підтримує ідею створення соціального таксі. Співак розповів, що закликає відомих тернопільських зірок допомогти у купівлі автомобіля.

– Закордоном люди з обмеженими можливостями пересуваються вулицями вільно, адже інфраструктура там побудована так, що це цілком можливо. Таке враження, що в Україні таких людей не існує, в нас усі щасливі. Принаймні створюється така ілюзія. На жаль, це не так.  Статистика у нас досить сумна. Ці люди сидять вдома і не можуть вийти на вулицю, бо їм немає що там робити. Саме таке таксі, яке ми плануємо придбати, просто необхідне. Слава Богу, що хтось про це нарешті подумав. Якщо не ми, то хто?!  Чекати абсолютно немає сенсу. Я думаю, що ми всі це реалізуємо. Ми докладемо максимум зусиль і будемо раді, якщо нас підтримають, – розповів Олег Собчук.

Як розповів директор благодійного фонду «Карітас» о. Андрій Марчук, потреба у придбанні спеціалізованого автомобіля справді є. Наприклад, у «Карітасі» є декілька молодих осіб, які не можуть самостійно пересуватись. Їх перевозять необладнаним транспортом. Окрім водія, потрібно відправляти ще двох осіб, щоб вони допомагали у транспортуванні людини.

До слова, соціальне таксі зможе допомагати не лише тернополянам, а й мешканцям населених пунктів, які розташовані неподалік Тернополя. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.