Тернопільський студент-медик переміг на лицарських турнірах в Німеччині(фото)

Опубліковано в Актуально 22.09.2017

Студент четвертого курсу фармацевтичного факультету Тернопільського державного медичного університету Владислав Довгалюк останні чотири тижні брав участь у міжнародних фестивалях з лицарських боїв. 

Як повідомляють в прес-службі вишу, Владислав на турнірах та поєдинках трьох різних фестивалях з реконструкції, що проходили в Німеччині, виборов, у буквальному сенсі цього слова, одну перемогу в особистому заліку, 3 першості та одне друге місце у командних боях.

- Взяв участь у трьох фестивалях на теренах Німеччини. Один з них відбувся поблизу Дрездена. Це був великий середньовічний фестиваль з лицарським турніром, в якому здобув перше місце. До речі, вручили дуже цікаву медаль, яка виготовлена у формі шкіряного тубуса. Окрім того, привіз і такий трофей, як хутро лисиці. Також у боях «5х5» (формуються дві лави по 5 чоловік кожна і йдуть в бій одна на одну прим. авт.) наша команда виграла перше місце. Після цього наступного тижня я побував у містечку Кіркхофф поблизу Мюнхена. Тут відбувся масштабніший, ніж попередній, фестиваль, на який приїхало більше команд і лицарів. У номінації «3х3» ми виграли перше місце. Я брав участь у збірній команді, до якої увійшло двоє українців, двоє німців і дівчина з Канади. Справа в тому, що в команді можуть бути запасні гравці. Щодо особистого заліку, то у турнірі я поступився одним балом переможцю, - розповідає Владислав.

Також хлопець взяв участь ще в одному фестивалі в Німеччині, який проходив  в стінах фортеці Нюрнберга. Разом із командою він посів  друге місце у боях «5х5» і перше місце у боях «3х3». Крім того, Владислав  побував на фестивалі «Пироговська битва» у Києві, де здобув перемогу в одноосібних боях.

До слова, в стінах ТДМУ діє клуб з реконструкції «Золота шпора», який запорпонував створити студент стоматологічного факультету Андрій Андрусик.

Нагадаємо, цього року на чемпіонаті світу по ІСБ "Битва націй", який відбувся в Барселоні, тернопільські студенти-медики в складі української команди розбили російську команду в номінації «21х21» і посіли перше місце (друге зайняла Росія, третє - Франція).

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.