Тернопільські правоохоронці застерігають про небезпеки купівлі-продажу на сайті «OLX»

Опубліковано в Актуально 01.09.2017

Незважаючи на численні попередження правоохоронців бути обачними з купівлею та продажем речей, жителі Тернопільщини продовжують потрапляти «на гачок» аферистів. У відділі комунікації ГУНП в Тернопільській області вчора, 31 серпня, розповіли, як вберегти себе від нечесних продавців чи покупців й зберегти свої гроші.

- Ледь не кожного дня на Тернопільщині трапляються злочини, пов’язані з шахрайством. Всі ці шахрайські схеми однакові. Ми говоримо про них вже не один рік, тому я думав, що вже кожен про них знає. Всі ці обмани стосуються крадіжок грошей з банківських карток. Все дуже просто: людина подає оголошення про продаж певних речей, потім їй телефонує потенційний шахрай, який нібито хоче придбати товар. Через деякий час псевдопокупець відправляє фальшиве смс, що нібито гроші на картці вже є, – розповів начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета.

Тернопільські правоохоронці закликають якомога менше користуватись сайтом «OLX», оскільки за допомогою нього ошукали вже не одну людину. Якщо вже вподобали собі якусь річ, то поліцейські радять запам’ятати два «золотих» правила. По-перше, заведіть собі нову чисту картку, на якій ви не акумулюєте ніяких коштів. Саме її і використовуйте для операцій купівлі-продажу. По-друге, коли вам приходить смс-повідомлення про те, що покупець надіслав кошти на ваш рахунок, то не полінуйтесь піти до банкомату і справді перевірити цю інформацію. Після цього можете відправляти товар. Також правоохоронці радять телефонувати на гарячу лінію банку і питати, чи дійсно на вашій картці проводять якісь операції.

Бувають випадки, коли шахраї телефонують до людей і представляються працівниками банку. Пройдисвіти повідомляють, що з вашої банківської картки хакери хочуть зняти кошти і просять повідомити їм пін-код. В результаті – на рахунку не залишається жодної копійки.

Як правило, аферисти телефонують вранці або ввечері. У такий час людина або розслаблена і хоче відпочити, або ще добре не прокинулась, тому може піддатись шахрайському впливу.

Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102».

Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.