Одну із найважливіших транспортних артерій Тернопільщини хочуть «перенаправити»

Опубліковано в Актуально 20.07.2017

Через одне з найстаріших міст Тернопільщини – Бережани пролягає міжнародна траса М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка. Жвавий трафік цього автошляху завдає шкоди старим будівлям та прокладеним комунікаціям. Зважаючи на це через Бережани планують збудувати об’їзну дорогу.

Роботи із створення об’їзного шляху розпочнуться вже у наступному році і проводитимуться згідно проектно-кошторисної документації, яку почав виготовляти майже десять років тому -в 2008 році, проектний інститут «Укрддіпродор». Щоправда, ще тоді було зроблено ряд робіт, однак, через відсутність фінансування роботи з 2009 року припинились.

- Підрядник-переможець тендеру зробив частину робіт, однак з 2009 року жодних коштів на обхід Бережан не виділялося. Протягом цих років Служба автодоріг лише забезпечувала проїзд ділянкою М-12 через Бережани. Та ми чудово розуміємо – через відсутність об'їзду існує небезпека витоку газу та щорічно витрачаються значні  кошти на ремонт вулиць Бережан. Щороку, через незадовільні умови щодо безпеки руху, на цій ділянці дороги трапляються ДТП зі смертельними випадками, – зазначив начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик.

Вже з 2018 року будуть розпочаті роботи із будівництва обхідного від Бережан автошляху, маршрут якого пролягатиме від села Лапшин до виїзду Бережан в напрямку Рогатина. Протяжність дороги становитиме 6,53 кілометри.

 

Поки ж на виготовлення проекту на будівництво ІІ-ої черги обходу Бережан у 2017 році виділили із бюджету 1 300 тисяч гривень. Тендер виграла харківська компанія, котра до грудня має виготовити та передати всі необхідні документи.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.